KNVB krijgt tegenstand: 'Nog drie weken van de transferdeadline af is onwenselijk'

KNVB krijgt tegenstand: 'Nog drie weken van de transferdeadline af is onwenselijk'

09-03-2018 07:32
9

De KNVB mag plannen hebben om in navolging van Engeland en Italië de transferdeadline te vervroegen, de Centrale Spelersraad (CSR) ziet dat niet zitten. Dat stelt voorzitter Danny Hesp, die ook de spelersvakbond VVCS voorzit.

De oud-verdediger ziet de plannen als een beperking op de tijd dat er transfers gedaan kunnen worden. "De KNVB moet in deze kwestie ook kijken naar de belangen van de leden, dat zijn spelers. Dus niet vooral naar de clubs, waar enkele beleidsbepalers in Zeist vandaan komen. We rekenen erop dat het gebeurt", zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Atlético Madrid-coach Diego Simeone pleitte eerder voor een deadline die wereldwijd gelijk is. Hesp is het niet met hem eens. "En wereldwijd data op elkaar afstemmen is onmogelijk. Je hebt China, Australië, Rusland. Dat kan niet. Italië en Engeland willen het nu dus vlak voor de start van de competitie, maar tussen de start in beide landen zit een week. In Spanje beginnen ze nog later."

Hesp vindt dat de transferperiode al genoeg is ingekort. "De transfermarkt was voorheen tot maart geopend. Het vrij verkeer van werknemers is dus al fors ingeperkt. Daar nog drie weken af is onwenselijk."

De spelersraad zal zich dan ook – in tegenstelling tot in Engeland en Italië – fel verzetten tegen de plannen. "Als de plannen zijn zoals in Engeland en Italië, krijgt de KNVB geen steun van de CSR."

Lees ookTransferdeadline mogelijk verplaatst naar start Eredivisie: 'Dat juichen we toe'