'In Italië en Engeland pakken ze de handschoen op, laten wij alsjeblieft volgen'

'In Italië en Engeland pakken ze de handschoen op, laten wij alsjeblieft volgen'

09-03-2018 09:29
9

Hans Nijland vindt dat de KNVB het voorbeeld van Italië en Engeland moet volgen en de transfermarkt op slot moet gooien zodra de competitie begint. De algemeen directeur van FC Groningen vindt dat er meer aandacht moet zijn voor de fans.

De kritiek van de spelersraad CSR begrijpt Nijland niet. "Bekijk het nou eens vanuit het oogpunt van de supporter", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Die kant wordt veel te weinig belicht. Die supporter koopt een seizoenkaart en moet vervolgens maar afwachten wie hij op het veld ziet staan. Als ik naar het theater ga, weet ik toch ook wie er op het podium staat?"

Nijland vindt het feit dat Eredivisie-clubs nog wel spelers kunnen zien vertrekken, geen argument. "Daar beslis je als club zelf over", aldus de Groningen-directeur. "In Italië en Engeland pakken ze nu de handschoen op. Laten wij alsjeblieft volgen. Sterker nog, wat mij betreft mag de deadline nog worden gelegd voor clubs starten met trainen."

Nijland krijgt bijval van Frank Schouten, zaakwaarnemer bij Key Sports Management. Hij ziet voordelen voor zijn beroepsgroep. "Ik verwacht minder paniekaankopen. Clubs zullen meer op basis van visie en structuur gaan werken. Dat lijkt mij een prima zaak."

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie begint 10 augustus. De Italiaanse bond sluit de transfermarkt in de Serie A 18 augustus. In de Premier League gaat de markt 9 augustus op slot.