Nieuw beleid Koeman: 'Geen Memphis met cowboyhoed of Elia in camouflagepak'

Nieuw beleid Koeman: 'Geen Memphis met cowboyhoed of Elia in camouflagepak'

09-03-2018 09:56
76

Met Ronald Koeman slaat de KNVB ook buiten het veld een nieuwe weg in. De bondscoach van het Nederlands elftal  probeert de pers zoveel mogelijk buiten de deur te houden, stelt NOS-commentator Arno Vermeulen.

Onder Koeman zijn er bijna geen open trainingen meer, de spreektijd met de spelers wordt minder en de pers krijgt geen toegang meer bij de aankomst van de spelers. Bovendien zal er geen persconferentie meer zijn van de bondscoach bij de bekendmaking van zijn selectie. "Een kaalslag voor de media", reageert Vermeulen op de website van de NOS.

"Met het oude, open persbeleid dat onder Kees Jansma werd ingezet, hebben we de finale en de halve finale van het WK gehaald", stelt Vermeulen. "Het lijkt erop dat de pers - en daarmee ook het publiek - wordt gestraft voor de slechte resultaten, want de informatievoorziening rond Oranje loopt nu terug."

Volgens Vermeulen komt het de KNVB goed uit dat Oranje nu verzamelt in Zeist. "Daar kunnen ze het makkelijk afgrendelen. Dat hele mediaspektakel bij de aankomst van de spelers is weg. Daar zijn we niet meer welkom. Geen Memphis Depay meer met een cowboyhoed of Eljero Elia in een camouflagepak."