'Ik weet niet waarom Ajax de kans op de landstitel zo uit handen laat glippen'

'Ik weet niet waarom Ajax de kans op de landstitel zo uit handen laat glippen'

09-03-2018 12:08
63

Ajax gaat zondag winnen van sc Heerenveen. Dat denkt Ole Tobiasen, die het shirt van beide clubs droeg. Hij denkt dat de Amsterdammers de draad oppakken na twee wedstrijden zonder overwinning.

"Ik zeg geen simpele overwinning, maar ze pakken wel gewoon de drie punten", zegt Tobiasen tegen ELF Voetbal Magazine. Hij verwacht niet dat Ajax het gat met PSV nog kan dichten. "Niets is beslist tot de dag dat het niet meer kan. Maar tien punten voorsprong geeft PSV niet zomaar uit handen. Voor Ajax telt nu als enige het vasthouden van de tweede plek, dat je toch voorronde Champions League haalt."

De tegenvallende prestaties van Ajax verrassen hem. "Absoluut. Of het aan onervarenheid ligt, aan iets anders, ik weet niet waarom je de kans op het kampioenschap zo uit handen laat glippen. Ze creëren genoeg kansen, maar moeten dodelijker zijn in het zestien meter. Aan beide kanten, want uit standaardsituaties incasseren ze te veel doelpunten."

"Qua inzet lijkt het niet of ze er altijd honderd procent voor gaan", ziet Tobiasen. "Als je er alles aan hebt gedaan om die wedstrijd te winnen, dan kun je daar vrede mee hebben. Het lijkt nu af en toe van: oh, dat doen we wel even vandaag. Dat doen we op een stoere manier, we hoeven niet onze mouwen op te stropen. Het moet er mooi uitzien. Maar eerst zul je hard moeten werken. Daarna komt pas het mooie spel. Ik mis het alles willen geven om te winnen."