Update: De Vrij komt weg met slordigheidje tijdens dopingtest

Update: De Vrij komt weg met slordigheidje tijdens dopingtest

22-03-2018 18:05
51

Stefan de Vrij moet zich verantwoorden voor het niet nader toelichten van een dopingcontrole. Er is geen sprake van een positieve dopingtest, wordt benadrukt door Italiaanse media.

De Vrij werd na het inleveren van twee urinestalen na de wedstrijd tegen Chievo Verona op 19 februari gevraagd om 'toelichtingen' te geven, maar dat heeft hij niet gedaan. Bij het inleveren van één urinemonster hoeft er geen extra verklaring afgelegd te worden, maar bij het inleveren van twee of meer moeten er extra documenten overhandigd worden die alleen door De Vrij zelf ondertekend mogen worden.

De Vrij moest twee monsters inleveren omdat het eerste monster niet voldoende was voor een onderzoek. Door de documenten in te vullen kan de anti-dopingorganisatie oordelen of er sprake is van een menselijke fout. In Italië werd vrijdag nog Cagliari-aanvaller Joao Pedro geschorst voor een positieve dopingtest.

Update 22/3 18.05: Uit nader onderzoek is gebleken dat De Vrij niet in de fout is gegaan tijdens de dopingcontrole. De Nederlander was vergeten om ook op zijn tweede test zijn naam te schrijven, waardoor het papierwerk niet goed werd ingevuld. De problemen zijn inmiddels opgelost en de Oranje-international gaat daarom vrijuit.