Mertesacker doet schrijnende onthulling: 'Moet vaak overgeven voor een wedstrijd'

Mertesacker doet schrijnende onthulling: 'Moet vaak overgeven voor een wedstrijd'

10-03-2018 13:18
8

Per Mertesacker gaat na dit seizoen zijn voetbalcarrière beëindigen en lijkt daar niet bepaald rouwig om te zijn. De 33-jarige Duitse stopper vindt dat profvoetballers anno 2018 onder een onmenselijk grote druk staan.

"Het gaat totaal niet meer om plezier maken. Je moet altijd presteren, onder alle omstandigheden", vertelt Mertesacker aan Der Spiegel. De 104-voudig Duits international onthult dat hij nog steeds regelmatig lijdt onder de grote wedstrijdspanning. "Dan draait mijn maag zich om, alsof ik over moet geven. Ik moet me daar dan zo hard tegen verzetten dat de tranen me in de ogen springen."

Tijdens het WK van 2006 had Mertesacker al last van de grote prestatiedruk. Duitsland verbaasde vriend en vijand door in eigen land de bronzen medaille te pakken, maar Mertesacker was alleen maar bang dat hij grote fouten zou maken. "Natuurlijk was ik teleurgesteld toen we de halve finale van Italië verloren, maar het was vooral een grote opluchting. Ik weet nog goed dat ik bij mezelf dacht: het is voorbij! Het is eindelijk voorbij!"