Oud-Ajacied is captain in Servië en droomt van Oranje: 'Heb het niveau'

Oud-Ajacied is captain in Servië en droomt van Oranje: 'Heb het niveau'

Gepubliceerd: zaterdag 10 maart 2018 om 13:48za 10-03-2018 om 13:48

Voormalig Ajax-, Willem II- en Roda JC-middenvelder Mitchell Donald heeft snel carrière gemaakt in Servië. De 29-jarige middenvelder is via het Russische Mordovia Saransk bij topclub Rode Ster Belgrado beland, waar hij de eerste niet-Servische aanvoerder in de clubgeschiedenis is.

"Dit is een grote eer, zeker in een land als Servië", vertelt Donald aan het Franse medium Footballski. "Ik ben inmiddels een ervaren speler en ik weet wat erbij komt kijken als je aanvoerder bent. Ik fungeer als link tussen de trainer en mijn ploeggenoten. Als het team iets nodig heeft, ben ik degene die meepraat over de financiën."

Donald krijgt bovendien vragen over de matige prestaties van het Nederlands elftal. De voormalig jeugdinternational wist de stap naar het grote Oranje nooit te zetten, maar droomt stiekem op een uitnodiging van bondscoach Ronald Koeman. "Ik denk dat ik het niveau heb om daar te spelen, maar er zijn zoveel goede spelers die dat kunnen zeggen. Maar ik heb geen contact gehad met de technische staf van Oranje", toont Donald zich realistisch.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws