'Familie vertrokken Feyenoord-talent strijkt geld op: moeder 'leidt' bedrijf'

'Familie vertrokken Feyenoord-talent strijkt geld op: moeder 'leidt' bedrijf'

10-03-2018 18:50
38

De familie van Manchester United-talent Tahith Chong heeft een bedrag van ruim 46 duizend euro bij mogen schrijven nadat de buitenspeler overkwam van Feyenoord. Volgens uitgelekte documenten zijn de transferinkomsten beland bij een speciaal opgericht bedrijf, waarvan de moeder van Chong op papier de eigenaar was.

Naar verluidt zit de invloedrijke Stellar Group achter deze constructie. De groep zaakwaarnemers behartigt de belangen van Chong en doet ook zaken voor de familie Kongolo. Terence Kongolo is verwikkeld in een arbitragezaak nadat hij de Stellar Group inruilde voor het Wasserman van Rob Jansen. Jongere broer Rodney vertrok in 2014 van Feyenoord naar Manchester City.

De familie Kongolo heeft eveneens een flink bedrag overgehouden aan het vertrek van de jongste zoon naar Engeland. Ook de moeder van Kongolo stond volgens de uitgelekte documenten aan het hoofd van een pas opgericht bedrijf. Beide ondernemingen zouden op hetzelfde adres in Londen zijn ingeschreven als de Stellar Group.