'Het was redelijk bewust, ja. Ik schiet die bal weg, ik ben niet achterlijk'

'Het was redelijk bewust, ja. Ik schiet die bal weg, ik ben niet achterlijk'

11-03-2018 09:32
23

Mike van Duinen maakt er geen geheim van dat hij in het uitduel van Excelsior bij VVV-Venlo (2-3) een bewuste gele kaart pakte. De 26-jarige aanvaller kreeg een prent voor het wegschieten van een bal.

Van Duinen mist daardoor de thuiswedstrijd tegen zijn geliefde ADO Den Haag. "Nee, ik ga volgende week niet in het uitvak staan", lacht hij in gesprek met FOX Sports. "Ik wist dat ik op scherp stond, ja. Ik had al vier gele kaarten gekregen en in het restant van dit seizoen zou ik sowieso nog een vijfde kaart pakken. Ik had de afgelopen week al wat pijntjes, dus een schorsing kwam nu wat beter uit."

Daarmee gaf Van Duinen toe dat hij op zoek was naar een gele kaart. "Het was redelijk bewust, ja. Je hebt het toch gezien, ik schiet de bal weg, ik ben niet achterlijk", zegt hij met een knipoog. "Natuurlijk had ik wel willen spelen tegen ADO, maar de kans is groot dat ik toch nog wel een keer geel had gepakt en dan een wedstrijd had gemist. Met het oog op waar ik nu een beetje last van heb kwam dit wel goed uit."

Ook trainer Mitchell van der Gaag was niet verrast door de actie van Van Duinen. "Ik had twee weken geleden al tegen Mike gezegd dat hij in deze wedstrijd een gele kaart zou pakken en dat bleek. Het was geen verrassing. Na het vrije weekend pakt-ie Feyenoord weer mee."