Advocaat gelooft eigen ogen niet: Dit is het probleem van PSV

Advocaat gelooft eigen ogen niet: "Dit is het probleem van PSV"

11-03-2018 10:27
39

Dick Advocaat hoopte zaterdagavond met Sparta dichter naar nummer vijftien Willem II te kruipen door met 0-2 te winnen bij Roda JC, maar dat liep even anders. De Tilburgers wonnen met 5-0 van koploper PSV en daardoor kruipen de Rotterdammers geen punt dichter naar de veilige zone op de ranglijst. 

Advocaat hoopte dat concurrent Willem II had verloren, maar niets bleek minder waar. "Ik mag het niet zeggen... Verliezen kan, maar met 5-0 verliezen vind ik wel heel, heel erg veel", zegt Advocaat tegen FOX Sports. De historische nederlaag van lijstaanvoerder PSV komt Sparta bijzonder slecht uit. "Nee, dit gelooft bijna niemand. Dit is het probleem van PSV."

Advocaat denkt er het zijne van, maar weet zich net op tijd in te houden. "Het lijkt me toch niet verstandig als ik er iets over zeg. Dan ga ik gekke dingen zeggen en dat lijkt me niet verstandig." De FOX-verslaggever doet een laatste poging om Advocaat wat mooie uitspraken te ontfutselen, maar dat blijkt tevergeefs. "Nee, dat gaat je niet lukken."