FC Barcelona heeft 'opvolger van Iniesta' te pakken en betaalt 30 miljoen euro

FC Barcelona heeft 'opvolger van Iniesta' te pakken en betaalt 30 miljoen euro

11-03-2018 11:59
44

FC Barcelona heeft zich versterkt met Arthur Henrique Ramos de Oliveira Melo, kortweg Arthur (links op de foto). De jonge middenvelder komt over van het Braziliaanse Gremio. 

Dat meldt de Catalaanse club zondagochtend via de officiële kanalen. Barcelona heeft met Gremio een akkoord bereikt over een afkoopsom van 30 miljoen euro. Dat bedrag kan nog oplopen tot 39 miljoen euro in totaal. Komende zomer komt de 21-jarige spelverdeler naar Spanje. 

Wedden

Meer odds

De afgelopen dagen kwamen er al meerdere berichten naar buiten dat de transfer van de Braziliaan aanstaande was en nu is de deal daadwerkelijk beklonken. Arthur komt in Barcelona samen te spelen met landgenoten Philippe Coutinho, Rafinha (die, zoals de zaken er nu voor staan, in de zomer terugkeert van een verhuurperiode aan Internazionale) en Paulinho.

Arthur werd al langer in verband gebracht met de koploper van de Primera Division, die in de Braziliaanse middenvelder de opvolger van routinier Andres Iniesta ziet. In oktober 2017 werd Arthur nog gelinkt aan Ajax.