Op de foto: niet Van den Berg, maar Thomas

PEC Zwolle-debutant (16) vestigt record: Het was een beetje frustratie denk ik

PEC Zwolle-debutant (16) vestigt record: "Het was een beetje frustratie denk ik"

11-03-2018 15:36
15

Sepp van den Berg is sinds zondag met 16 jaar en 81 dagen de op drie na jongste debutant in de historie van de Eredivisie. Echt genieten kon het PEC Zwolle-talent na afloop niet.

PEC verloor met 2-0 van FC Groningen. "Het is een beetje een dubbel gevoel. Nu ben ik nog wel teleurgesteld door het verlies, maar ook klein beetje blij. Die echte blijdschap komt denk ik morgen wel", vertelt Van den Berg aan FOX Sports. "Het is een mooi moment voor me, maar ik zit nu nog iets te veel in m'n emotie van het verlies vandaag."

Van den Berg, die in de rust werd ingebracht door trainer John van 't Schip, vond het 'wel redelijk' gaan. "Ik heb aan de bal niet heel veel kunnen doen, maar verdedigend ging het prima. Het was eigenlijk een verrassing die ik mocht invallen. Opeens zei de trainer: Sepp, je komt erin. Toen voelde ik wel een klein beetje spanning, maar eenmaal op het veld en tijdens de wedstrijd viel het mee."

In de blessuretijd kreeg Van den Berg nog een gele kaart. Daarmee is hij nu jongste ooit. "Dat ging niet helemaal expres, maar het was een beetje frustratie denk ik. Het is niet het beste record, maar het is wel een record."