Feyenoord pakt eindelijk weer drie punten en bewijst Ajax dienst

Feyenoord pakt eindelijk weer drie punten en bewijst Ajax dienst

11-03-2018 18:39
96

AZ imponeerde de afgelopen weken met sprankelend voetbal en had de jacht op de tweede plaats in de Eredivisie ingezet, maar moet voorlopig pas op de plaats maken. Op bezoek bij Feyenoord verloren de mannen van John van den Brom met 2-1 en daardoor is concurrent Ajax even uit het zicht verdwenen.

Feyenoord slaagde er eindelijk weer eens in het eigen publiek enigszins te vermaken. De driepunter was zeer welkom, want de laatste twee wedstrijden gingen beide verloren. Jean-Paul Boëtius opende de score na ruim een half uur spelen. AZ-verdediger Pantelis Hatzidiakos probeerde op te bouwen, maar klungelde en daardoor kon de Feyenoord-aanvaller hem de bal ontfutselen, om vervolgens snoeihard raak te schieten achter Marco Bizot.

AZ was geen schim van de ploeg die de overwinningen de laatste maanden aaneen reeg. Een kwartier voor tijd viel de beslissing, toen Nicolai Jörgensen op aangeven van Tonny Vilhena de 2-0 aantekende. Op karakter probeerden de bezoekers nog iets terug te doen en daar slaagden zij in via Wout Weghorst. Zijn aansluitingstreffer viel echter te laat. AZ kan op 22 april revanche nemen op Feyenoord, dan treffen beide ploegen elkaar in de bekerfinale.