De Eredivisie-flops: Ajax-duo, blunderkeeper en onthutsend kwartet van PSV

De Eredivisie-flops: Ajax-duo, blunderkeeper en onthutsend kwartet van PSV

12-03-2018 11:00
72

Ook in speelronde 27 van de Eredivisie zakten een aantal spelers door het ijs. PSV spande kroon en levert vier spelers voor de wekelijkse floplijst. Ook Ajax is vertegenwoordigd.

Derrick Luckassen (PSV)
Kreeg eindelijk eens een kans van trainer Phillip Cocu in de basiself van PSV, maar verprutste het volledig. De Eindhovenaren kregen twee penalty's tegen en niet ontoevallig was Luckassen twee keer de veroorzaker. Kreeg tot overmaat van ramp ook nog rood.

Remko Pasveer (Vitesse)
De Vitesse-fans hebben het he-le-maal gehad met Pasveer, die niet voor het eerst dit seizoen blunderde. In de verloren competitiewedstrijd tegen FC Utrecht deed de 34-jarige doelman het zelfs twee keer. In Arnhem lijkt de tijd rijp voor een keeperswissel.

Justin Kluivert (Ajax)
Is al weken uit vorm en zondag voegde hij een hoofdstuk toe aan zijn dip. Kluivert kwam z'n man, Denzel Dumfries van sc Heerenveen, nauwelijks voorbij en leed veel balverlies, zelfs voor een linksbuiten.

Jeroen Zoet (PSV)
Maakte bij een 0-0 stand een grote kans van Rienstra onschadelijk, maar was even later alsnog gezien. Kreeg na rust vier (!) treffers om de oren en dat is voor een PSV-keeper véél te veel.

Klaas-Jan Huntelaar (Ajax)
Camoufleert zijn matige spel vaak met doelpunten, maar ook dat lukte niet tegen Heerenveen. Verprutste vier opgelegde kansen. Het is een wonder dat Huntelaar nog steeds op slechts tien competitiegoals staat.

Daniel Schwaab (PSV)
Incasseerde samen met zijn Franse compagnon Nicolas Isimat-Mirin vijf doelpunten. Bij de 4-0 liet Schwaab zich eenvoudig aftroeven. Heel, héél matig van de sobere verdediger.

Pantelis Hatzidiakos (AZ)
Leidde de dure nederlaag van AZ in met balverlies, waardoor Feyenoorder Jean-Paul Boëtius de openingstreffer kon maken. Door de nederlaag haken de Alkmaarders voorlopig af in de achtervolging op Ajax (vijf punten verschil).

Mikhail Rosheuvel (Roda JC)
Ging dit weekend de hele wereld over, maar niet op een manier zoals hij het zelf graag zou zien. Rosheuvel miste op één meter van het doel op onbegrijpelijke wijze, waardoor Roda JC steviger op de laatste plaats staat in de Eredivisie.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Met een onbeholpen overtreding op NAC-spits Umar Sadiq zorgde hij voor de ondergang van ADO. Kanon kreeg een directe rode kaart van scheidsrechter Danny Makkelie en ADO verloor met 0-2.

Steven Bergwijn (PSV)
De afgelopen weken was het rozengeur en maneschijn bij Bergwijn, die en passant werd opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Tegen Willem II was het drie keer niets. Kwam zelden zijn tegenstander voorbij.