Ajacied krijgt lucht van voorbarige kampioensshirts PSV: Dat zou ik niet doen

Ajacied krijgt lucht van voorbarige kampioensshirts PSV: "Dat zou ik niet doen"

11-03-2018 21:15
40

Lasse Schöne kon zijn eigen ogen niet geloven toen hij in de Ajax-groepsapp las dat PSV werd afgeslacht door Willem II. De Deense Ajax-middenvelder rekende zich echter niet rijk tot de buit écht binnen was. Die les had hij eerder dit seizoen al geleerd.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

PSV wist zich eerder al uit uitzichtloze situaties te redden, maar zaterdagavond ging het helemaal mis toen de Tilburgers met 5-0 wonnen. "In de groepsapp van Ajax werd gezegd dat Willem II op voorsprong stond. Maar ik dacht: Ik ga niet kijken, want 1-0 achter staan is volgens mij wat PSV het lekkerst vindt", zegt Schöne tegen VoetbalPrimeur. "Even later keek ik weer en toen stond het 4-0. Toen dacht ik: Nu is het wel gelopen. De laatste vijf minuten heb ik de tv aangezet."

Eerder deze week doken de eerste kampioensshirts al op in Eindhoven. "Ze moeten het zelf weten, dat ze zo ver op de zaken vooruit willen lopen. Dat zou ik niet doen", zegt Schöne. "Vorige week zei ik juist dat het gat van tien punten overbruggen heel moeilijk zou zijn dus dat zeg ik nu maar weer, misschien krijgt PSV dan het gevoel dat ze er al zijn", besluit de Ajacied met een knipoog. 

Bekijk hieronder het hele interview met Lasse Schöne!