Van der Gaag stelt Eredivisie-clubs teleur: 'Jij vraagt me wat ik wil. Nou, dit'

Van der Gaag stelt Eredivisie-clubs teleur: 'Jij vraagt me wat ik wil. Nou, dit'

12-03-2018 07:55
9

Als het aan Mitchell van der Gaag ligt, blijft hij niet in de Eredivisie. De trainer van Excelsior zwaait na dit seizoen af in Kralingen en richt zijn pijlen op een buitenlands avontuur. 

Van der Gaag staat er goed op bij diverse Eredivisie-clubs, maar geeft de voorkeur aan iets anders. "Ik zou graag nog ver weg willen", zegt Van der Gaag in de Leeuwarder Courant. "De Verenigde Staten bijvoorbeeld. Kijken of het lukt in een andere (voetbal)cultuur, waar er weer heel anders gedacht wordt over de sport, met andere werkwijzen ook. Kan ik het onder die omstandigheden ook voor elkaar krijgen?"

"Het zal lastig worden om daar een plekje te krijgen. En in Nederland of Portugal zijn bijvoorbeeld ook mooie uitdagingen. Maar jij vraagt me wat ik wil. Nou, dit wil ik heel graag."

Van der Gaag beseft dat een uitstapje naar de VS zijn CV geen goed zal doen. "Dat doet er niet toe. Ik vind het vak van trainer gewoon heel erg leuk. Toen ik begon als trainer, had ik een plan. Hoe ik mijn ontwikkeling zag. Dat ging goed, tot ik gezondheidsproblemen kreeg. Dan heb je niks meer aan een plan. Drie jaar geleden kwam ik bijna niet aan een club. Sindsdien sta ik er dus iets anders in."