Nederlandse trainer degradeert na verdachte ontknoping: Iedereen heeft toch ogen

Nederlandse trainer degradeert na verdachte ontknoping: "Iedereen heeft toch ogen"

12-03-2018 10:12
36

De Nederlandse KV Mechelen-trainer Dennis van Wijk is het slachtoffer geworden van een bizarre ontknoping in de Jupiler Pro League. Mechelen leek zich op de laatste speeldag veilig te spelen, maar zag concurrent Eupen in extremis met 4-0 van Royal Excel Mouscron winnen.

Alle vier de goals vielen in het slotkwartier, na niet al te overtuigend verdedigen van Mouscron. "In het Belgische voetbal kan alles. Ik sta nergens meer van te kijken", reageert een gefrustreerde Van Wijk tegenover Sporza. "Ik betwijfel of heel België het wel graag heeft dat KV erin was gebleven. Dit is geen insinuatie, maar iedereen heeft toch ogen? Je kunt dit toch ontleden? Ik zeg toch geen gekke dingen?"

Van Wijk was al langer beducht voor de wedstrijd tussen Eupen en Mouscron, stelt Aad de Mos zondagavond bij Rondo. "Dennis had vijf weken geleden al gezegd: dit wordt een hele moeilijke klus. Ik vertrouw die laatste wedstrijd niet, twee ploegen uit Wallonië tegenover elkaar. Nou, die arme jongen heeft gelijk gekregen. Dit past wel bij België", aldus de oud-trainer van KV Mechelen.