'Willem II-selectie keerde zich tegen Van de Looi: captain ging los in kleedkamer'

'Willem II-selectie keerde zich tegen Van de Looi: captain ging los in kleedkamer'

12-03-2018 10:28
41

De spelers van Willem II waren helemaal klaar met de onlangs vertrokken trainer Erwin van de Looi, onthult Algemeen Dagblad-columnist Hugo Borst. Van de Looi liet de Tricolores in een behoudende 5-3-2 voetballen en de spelersgroep voelde zich daar niet prettig bij.

Nadat Willem II onderuit ging tegen Sparta, de favoriete club van Borst, barstte de bom in de kleedkamer. 'Het was oer-Willem II'er Jordens Peters (al sinds november geblesseerd, red.) die na afloop van Sparta-Willem II (1-0) losging in de kleedkamer. De week erna, met een aanvallende opstelling, was er resultaat. Daarna, weer met een behoudende tactiek, ging het drie keer mis', schrijft Borst, die zich baseert op 'goed ingevoerde supporters'.

Wedden

Meer odds

De fans van Willem II keerden zich vervolgens tegen Van de Looi, die besloot om op te stappen bij de Tilburgers. Het 'stuurloze' Willem II verbaasde zaterdagavond de complete voetbalwereld door koploper PSV met 5-0 te vernederen. 'Die knappe zege komt op het conto van de fans van Willem II, niet voor niets maakte publiekslieveling Fran Sol, bepaald niet dol op de vertrokken trainer, er drie', aldus Borst. 'Je voetbalclub bijsturen, het kan linksom of rechtsom, maar toch vooral geweldloos.'