Tighadouini (rechts) met Heracles-aanvaller Brandley Kuwas

Bruggink fileert 'ongeïnteresseerde' Twente-aanvaller: 'Mag best benoemd worden'

Bruggink fileert 'ongeïnteresseerde' Twente-aanvaller: 'Mag best benoemd worden'

12-03-2018 11:53
41

FOX Sports-analist Arnold Bruggink was vrijdagavond aanwezig bij Heracles Almelo-FC Twente en verbaasde zich volop over het spel van de Tukkers. Vooral vleugelaanvaller Adnane Tighadouini kon weinig goed doen in de ogen van Bruggink.

Tighadouini opende de score namens FC Twente, maar viel volgens Bruggink vooral op door zijn gebrekkige teamdiscipline en ongeïnteresseerde houding. "Dan gaat het met name om lichaamstaal", laat de analist zondagavond weten bij Dit was het Weekend. "Die sprak boekdelen. Met name op het moment dat hij de bal verloor, moet je het team helpen. Als je een slechte pass geeft, denk je dan: ik ga erachteraan? O denk je: pff, dat lossen ze zelf wel op?", stelt Bruggink zijn retorische vraag.

Bruggink zag Tighadouini opzichtig balen na een gemiste kans van teamgenoot Fredrik Jensen. "Ik kan je vertellen: tien seconden later stond hij nog steeds op zijn plek", aldus de oud-speler van de Tukkers, die stelt dat de houding van spelers als Tighadouini dodelijk kan zijn voor FC Twente. "Je hebt een team nodig, want alleen op die manier kan FC Twente overleven. Ik begrijp dat trainer Gertjan Verbeek dit niet voor de camera's aanstipt, maar het mag best eens benoemd worden."