Kersverse Ajax-debutant wordt beloond door Ten Hag: vaste plek in A-selectie

Kersverse Ajax-debutant wordt beloond door Ten Hag: vaste plek in A-selectie

12-03-2018 12:08
53

Ajax heeft Noussair Mazraoui beloond voor zijn snelle ontwikkeling. De twintigjarige middenvelder maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers en is maandagochtend definitief overgeheveld naar de A-selectie.

De nummer twee van de Eredivisie heeft het nieuws zelf wereldkundig gemaakt via de eigen website. Mazraoui maakte in 2016 de overstap naar Jong Ajax en schopte het daar tot vice-aanvoerder. Elf doelpunten in 53 Jupiler League-wedstrijden bleken voldoende om trainer Erik ten Hag te overtuigen van zijn kwaliteiten: Mazraoui mocht op 4 februari tegen NAC Breda zijn Ajax-debuut maken en is sindsdien een vaste waarde in de wedstrijdselectie.

De twintigjarige jeugdinternational van Marokko heeft een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt in de Ajax-jeugd. Mazraoui is in een paar jaar tijd uitgegroeid van 'piepkleine rechtsback' tot 'rijzige en begaafde middenvelder', schreef columnist Henk Spaan onlangs. De middenvelder heeft in Amsterdam nog een contract tot het einde van het seizoen.

Lees ook: Emotioneel Ajax-debuut: 'Nog steeds moeilijk om over Appie te praten. Liever niet'