Griekse regering grijpt hard in: competitie ligt stil door gewapende voorzitter

Griekse regering grijpt hard in: competitie ligt stil door gewapende voorzitter

12-03-2018 13:15
33

De Griekse regering heeft hard ingegrepen na de wantoestanden van afgelopen weekend. De competitie in het land is voorlopig stilgelegd.

De maatregel volgt op ongeregeldheden bij de competitiewedstrijd tussen PAOK Saloniki en AEK Athene zondagavond. Het duel werd gestaakt nadat PAOK-supporters in de slotfase het veld bestormden. Voorzitter Ivan Savvidis droeg op het veld zelfs een pistool bij zich. "Het is gedaan met jou als scheidsrechter", zou hij, geflankeerd door zijn lijfwachten, hebben geroepen richting arbiter Georgios Kominis, die kort daarvoor een doelpunt van Fernando Varela had afgekeurd. 

De Griekse justitie heeft inmiddels een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Savvidis, een geboren Georgiër en voormalig Russisch parlementslid. Hij is een van de rijkste mannen van Griekenland en sinds 2012 eigenaar van PAOK. Het is niet de eerste keer dat een wedstrijd in de Griekse competitie helemaal ontspoort. Twee weken geleden werd ook al een wedstrijd van PAOK gestaakt nadat de trainer van tegenstander Olympiakos Piraeus een kassarol tegen zijn hoofd kreeg gegooid.

Georgios Vassiliadis, de Griekse minister van sport, veroordeelt de ongeregeldheden scherp. "Dergelijke extreme gebeurtenissen vragen om moedige beslissingen. We kunnen de Super League pas weer hervatten als er duidelijke afspraken en regels zijn voor dit soort incidenten."