Schaamte na vernedering: 'Geen topclub verliest met 5-0 van één van de onderste'

Schaamte na vernedering: 'Geen topclub verliest met 5-0 van één van de onderste'

12-03-2018 13:29
42

Willy en René van de Kerkhof hebben bijna geen woorden voor de dramatische nederlaag van PSV tegen Willem II (5-0). De clubiconen halen hard uit naar de ploeg van coach Phillip Cocu.

"Eigenlijk zou ik nu moeten zeggen: ik schaam me diep en dan zou ik de telefoon erop moeten gooien", zegt Willy tegen Omroep Brabant. "Kijk, dat je een keer verliest, dat kan gebeuren. Maar niet met 5-0 van een club in het rechterrijtje. Geen enkele topclub verliest met 5-0 van één van de onderste teams."

Ook broer René schaamt zich voor PSV. "Het was gewoon een drama. De achterhoede waarvan wij dachten dat het weer aardig begon te lopen, was een drama. Heel PSV speelde schandalig slecht." Volgens Willy had het alles te maken met de mentaliteit en inzet. "Als je zag hoe Willem II erop vloog. We lieten ze in hun spel komen en je ziet wat ervan gekomen is."

De broers hopen dat PSV zich zaterdag revancheert tegen VVV-Venlo. "Ik denk dat PSV de zeven punten voorsprong goed gaat verdedigen", aldus René. "Ik heb er alle vertrouwen in dat aankomende zaterdag weer een glanzend PSV op het veld staat."