Jörgensen zocht steun bij Feyenoord-iconen: 'Magical player en heel fijn persoon'

  Jörgensen zocht steun bij Feyenoord-iconen: 'Magical player en heel fijn persoon'

  maandag 12 maart 2018 om 13:44

  Nicolai Jörgensen stond liefst elf wedstrijden droog, maar was zondag tegen AZ (2-1) weer eens trefzeker. De Deense spits kan zijn geluk niet op.

  "Het was heerlijk om weer te scoren", zegt Jörgensen tegen ELF Voetbal. "Als je elf wedstrijden op rij niet scoort raak je wel gefrustreerd. Je gaat dan nadenken. Soms teveel en je gaat dingen doen die je niet moet doen als spits. Zo liet ik me soms veel te ver terugzakken naar het middenveld om de bal op te halen, terwijl ik eigenlijk gewoon rond de zestien moet blijven en daar mijn momenten moet kiezen om die acties te maken."

  Jörgensen sprak de afgelopen weken veel met Dirk Kuyt. "Hij zei ook: praat erover met je teamgenoten. Over waar je de bal wil hebben en hoe je positie kiest. Vorig seizoen waren er meer automatismen dan dit seizoen. Dirk zei ook: 'Nico, blijf rustig'. Robin van Persie en Roy Makaay hebben mij ook geholpen. Ook over hoe ik nog beter positie kan kiezen, vooral in en rond de zestien."

  "Het is heel fijn om iemand als Robin in de ploeg te hebben. He is a magical player en ook een heel fijn persoon die zijn kennis graag wil delen", vervolgt Jörgensen, die hoopt nu weer vaker het net te gaan vinden. "Doelpunten maken geeft zoveel vreugde, daar voetbal ik voor. Ik wist bijna niet meer hoe ik moest juichen na de afgelopen maanden, haha. It was a long time ago."

  Plaats een reactie

  maandag 12 maart 2018 om 13:48
  Jorgensson! Jorgensson!
  Vind ik leuk
  Timmio Iotio +10624
  maandag 12 maart 2018 om 14:28
  Jørgensen*
  Vind ik leuk
  Mionel Lessi +1862
  maandag 12 maart 2018 om 13:51
  Als er weer een in ligt volgen er meer, de winnende scoren in de bekerfinale en je red het seizoen van Feyenoord !!
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 13:52
  Mooi dat ie het weer oppakt, net op tijd voor de denneappel.
  Vind ik leuk
  Nashua +6673
  maandag 12 maart 2018 om 14:47
  Is gewoon een goede spits die de afgelopen maanden zich te pletter werkte voor Feyenoord.

  Goed dat ie weer scoort
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 14:54
  Zo is het
  Vind ik leuk
  Nel Smol +10
  maandag 12 maart 2018 om 13:52
  Goed zo ga maar veel opsteken van de "grote" jongens je bent nooit te oud om te leren...en wat was je blij gisteren met je goal !!!
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 13:53
  Door die automatismes scoorde hij vorig jaar dus zoveel. Geen spits die zijn eigen kansen creeert en afmaakt en met Boetius heb je dus eigenlijk maar 1 kant waarvan je ballen kunt krijgen.
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 13:58
  Dat is nou het voordeel als je (oud) wereldspitsen bij/in je team heb zitten.Het zal zijn marktwaarde weer lekker ten goede komen.
  Vind ik leuk
  RtdDub +8443
  maandag 12 maart 2018 om 14:01
  Daarom heb ik het ook nooit begrepen dat er in de tijd dat Koeman trainer was en Van Hooijdonk Jong Feyenoord deed, geen 1 vrije trappen specialist bij Feyenoord is " geboren"

  Als je dagelijks met die 2 te maken hebt, ga je toch naar ze toe met: "Joh, leer mij dat trucje ook eens?"
  Vind ik leuk
  LifeErazor +1506
  maandag 12 maart 2018 om 14:44
  Je gaat er vanuit dat alles te leren is?
  Soms heb je ook gewoon een portie talent nodig.

  Tuurlijk kan je het e.e.a. ontwikkelen en verbeteren.
  Maar als je het niet een btje in je hebt kom je echt nooit op het niveau van Koeman/van Hooijdonk met vrije trappen.
  Vind ik leuk
  RtdDub +8443
  maandag 12 maart 2018 om 15:21
  Uiteraard moet je aanleg hebben maar Van Hooijdonk stond gewoon uren te oefenen ook nog in de tijd dat ie er bij Feyenoord 18 vrije trappen uit 54 pogingen in schoot.

  En ik wilde er maar vanuit gaan dat er op het hoogste niveau in Nederland genoeg aanleg is.

  Maar uit mijn hoofd kan ik maar 1 speler noemen die er de afgelopen seizoenen regelmatig een vrije trap in peerde en dat was Baker vorig seizoen.
  Vind ik leuk
  VLUUPIK +117
  maandag 12 maart 2018 om 14:01
  Lekker Nico! Met zo’n spelers als Kuyt en van Persie om je heel zeker gebruik van maken! Komt allemaal goed, aan je inzet heeft het in iedergeval niet gelegen.
  Vind ik leuk
  guusje +932
  maandag 12 maart 2018 om 14:05
  in de ploeg te hebben?!?!? loopt alleen maar warm of zit op het bankie!
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 18:03
  Ja, in de ploeg hebben! Het elftal op het veld moet het doen. Betekend niet dat bankspelers niet belangrijk zijn en niet bij de ploeg horen...
  Vind ik leuk
  mba4u2c +1756
  maandag 12 maart 2018 om 15:10
  Niet scoren is iets wat elke aanvaller wel eens gebeurt. Daar kan de spits van PSV ook over meepraten...
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 16:01
  Huntelaar met al zijn ervaring dan?

  Iedere spits draait ook wel eens een leuk seizoen. Zoals Kane nu.
  Vind ik leuk
  Glenn55 +68
  maandag 12 maart 2018 om 15:12
  Vanaf rechts mist hij gewoon een type Karsdorp, die had heel wat assists op zijn naam staan. Berghuis begon t seizoen goed, maar nu vind ik hem (nog meer) irritant met zij quasi vedetten gedrag, lijdt veel simpel balverlies en gaat ook vaak niet erachteraan en als hij t wel doet middels een domme overtreding. Nee t wordt tijd dat hij ook even aangepakt en op zijn beide benen op de grond weer staat.... van mij mag hij onbevangen zijn dribbels blijven maken, hou ik wel van, maar wel blijven werken en soms gewoon simpel houden graag! Moet hij nu onderhand toch wel weten dacht ik.
  Jorgensen zou ook beter presteren als er een creatieve nummer 10 achter hem zou spelen, dat heeft Feyenoord helaas niet.
  Tenzij RvP meer gaat spelen! Dat blijft ook voor mij een raadsel hoor, hoe is hij dan in godsnaam medisch getest? Wisten ze dat hij zo weinig minuten kan maken?
  Hadden ze beter een type als Labyad kunnen halen.
  Het blijft ook vreemd dat de spelers in bepaalde wedstrijden wel in staat zijn om goed te spelen en bij meerendeels vd wedstrijden niet thuis geven. Toch ontbreken van een echte motivator op t veld!
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 16:00
  De selectie van Feyenoord is nog steeds smal. Al zal het altijd zo blijven, dat een trainer een vaste basis 11 heeft.
  Maar voor een trainer is het wel wat makkelijker wisselen, als de vervanger het goed doet. Dat houdt de basis 11 scherp. Al zou de vervanger, het maar een beetje goed doen. Haha.
  Er zijn maar een paar bankzitters van redelijk gelijk nivo.
  Vind ik leuk
  Glenn55 +68
  maandag 12 maart 2018 om 17:25
  Natuurlijk heb je op een gegeven moment je basis 11 in je hoofd, maar aan de andere kant werd in t begin van t seizoen gezegd dat er een selectie is die overal dubbel bezet is en kwalitatief niet veel scheelt tussen de spelers onderling, sommige kenners tippten Feyenoord weer als kanshebber.
  Als t slecht gaat dan is de selectie opeens niet goed genoeg, je traint toch met de hele selectie! iedereen moet in de loop van t seizoen toch naar elkaar toe groeien en de trainer moet ervoor zorgen dat ook de wissels er klaar voor zijn.
  Vertrouwen geven en zodanig motiveren dat ze in t system passen ( o nee, even vergeten, Gio heeft geen system...... LOL ). In plaats daarvan worden veel spelers vaak openlijk bekritisseerd en weer afgevoerd, sommigen moeten uit nood soms op vreemde posities spelen, is dan toch niet gek dat ze soms fouten maken?....... daartegenover staat dat Gio ook spelers veel krediet geven en alsmaar ze blijven opstellen en bijna nooit wisselt, dat komt niet echt goed binnen bij de reserves denk ik dan, geen teambuilding wat dat betreft.
  Maar goed, we staan waar we staan, sommigen vinden t seizoen alsnog geslaagd als de beker gewonnen wordt........... ik kijk naar die achterstand op PSV en Ajax, zelfs ook op AZ....... word ik niet vroelijk van en dan is die beker niet echt een opkikkertje voor mij, niet echt nee.
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk
  Blindsy +7195
  maandag 12 maart 2018 om 15:25
  Robin, Dirk, Roy... wat een heerlijkheid om zulke mannen om raad te kunnen vragen.
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 15:54
  Wel lekker als Gio, RvP, Makaay en Kuyt, je kunnen helpen. Samen 300 interlands en 300 doelpunten.

  Elke spits maakt wel eens geen doelpunten. Dat is al 100 jaar zo. Een doelpunt maak je vaak op gevoel. Soms raak je een bal en dan voel je al dat ie mis gaat. Hij spat van je voet en je denkt : O nee hè? En ja hoor.
  En een andere keer schiet je m met je ogen dicht in de kruising. Op het moment dat je dat gevoel kwijt bent, kun je denken tot je een ons weegt.

  Cruyff zei daarom: als je uit vorm bent, hou het dan simpel.
  [Reactie gewijzigd op ]
  Vind ik leuk
  fer65 +251
  maandag 12 maart 2018 om 18:01
  Wat hij zei is mij bekend, hij moet de bal niet gaan halen het midden veld en de buitem spelers moeten hem beter bedienen zo als dat heet.Maar de saamhorigheid onderelkaar is er niet,wat wilje dan verwachten van hem .Alleen is maar alleen gelukkig is hij geen kramert of klaziem pfffff als ik daar aan terug denkt dan zakt mijn broek nog verder af.Met dit elftal valt heus wel wat mee aante vangen ,maar de trainer is daar de man niet voor,daar hebben wij pech aan.Van Geel gaat ook niet vrijuit, die hoord aansporing te geven daar waar het fout gaat op denduur.Lekker zooitje zeg alsje zo moet schrijven over je club bah .
  Vind ik leuk
  Teo Smith +21094
  maandag 12 maart 2018 om 19:14
  Prima vent. Mooi dat hij weer eens gescoord heeft.
  Vind ik leuk
  maandag 12 maart 2018 om 20:37
  Redelijk houthakkertje, meer niet.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws

  Jörgensen zocht steun bij Feyenoord-iconen: 'Magical player en heel fijn persoon'