Jörgensen zocht steun bij Feyenoord-iconen: 'Magical player en heel fijn persoon'

Jörgensen zocht steun bij Feyenoord-iconen: 'Magical player en heel fijn persoon'

12-03-2018 13:44
23

Nicolai Jörgensen stond liefst elf wedstrijden droog, maar was zondag tegen AZ (2-1) weer eens trefzeker. De Deense spits kan zijn geluk niet op.

"Het was heerlijk om weer te scoren", zegt Jörgensen tegen ELF Voetbal. "Als je elf wedstrijden op rij niet scoort raak je wel gefrustreerd. Je gaat dan nadenken. Soms teveel en je gaat dingen doen die je niet moet doen als spits. Zo liet ik me soms veel te ver terugzakken naar het middenveld om de bal op te halen, terwijl ik eigenlijk gewoon rond de zestien moet blijven en daar mijn momenten moet kiezen om die acties te maken."

Jörgensen sprak de afgelopen weken veel met Dirk Kuyt. "Hij zei ook: praat erover met je teamgenoten. Over waar je de bal wil hebben en hoe je positie kiest. Vorig seizoen waren er meer automatismen dan dit seizoen. Dirk zei ook: 'Nico, blijf rustig'. Robin van Persie en Roy Makaay hebben mij ook geholpen. Ook over hoe ik nog beter positie kan kiezen, vooral in en rond de zestien."

Wedden

Meer odds

"Het is heel fijn om iemand als Robin in de ploeg te hebben. He is a magical player en ook een heel fijn persoon die zijn kennis graag wil delen", vervolgt Jörgensen, die hoopt nu weer vaker het net te gaan vinden. "Doelpunten maken geeft zoveel vreugde, daar voetbal ik voor. Ik wist bijna niet meer hoe ik moest juichen na de afgelopen maanden, haha. It was a long time ago."