Veltman-vervanger zag basisplaats aankomen: 'Toen wist ik dat ik zou starten'

Veltman-vervanger zag basisplaats aankomen: 'Toen wist ik dat ik zou starten'

12-03-2018 13:55
22

Rasmus Kristenen is gematigd tevreden over zijn optreden tegen sc Heerenveen (4-1). De rechtsback had twee dagen voor de wedstrijd in de gaten dat hij de voorkeur zou krijgen boven aanvoerder Joël Veltman.

"Dan zie je in de grote partij hoe de opstelling is, dus toen wist ik dat ik zou starten", zegt Kristensen op de clubsite. De Deen kijkt met een goed gevoel terug op het duel in de Arena. "Ik ben erg blij dat we de drie punten hebben gepakt. Tijdens de wedstrijd was er wat verwarring, want we hadden 'm veel eerder in het slot kunnen gooien. Maar we hebben met een geweldige verdediging gespeeld, erg compact. Al met al vond ik het een goede wedstrijd."

Over zichzelf is Kristensen gematigd positief. "Ik probeerde een stabiele factor te zijn, mijn ding te doen en ook offensief te spelen. Ik was stabiel, geef mezelf een 6,5." Hij hoopt de komende weken een rol te kunnen spelen in de titelstrijd. "We staan op zeven punten achterstand. We moeten blijven winnen en zo de druk erop blijven zetten bij PSV. Dat is het belangrijkste."