Verrassend Ajax-nieuws: Blind staat voor terugkeer als lid raad van commissarissen

Verrassend Ajax-nieuws: Blind staat voor terugkeer als lid raad van commissarissen

12-03-2018 14:04
128

Ajax wil Danny Blind voordragen als nieuw lid van de raad van commissarissen. De voormalige bondscoach moet Theo van Duivenbode opvolgen, die eind augustus opstapte. Dat meldt de Amsterdamse club maandag.

Over de voordracht wordt besloten op een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) die wordt gehouden op maandag 23 april. De voordracht van Blind heeft de steun van de grootaandeelhouder (de vereniging Ajax) en de Ondernemingsraad van AFC Ajax NV, schrijft de club.

"Na het vertrek van Theo van Duivenbode zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte opvolger", reageert president-commissaris Leo van Wijk. "Een collega-commissaris die zich met name op de voetbalportefeuille gaat richten. Iemand die de nodige ervaring met zich meebrengt en bij voorkeur Ajacied is en de club goed kent. Wij waren verheugd toen wij Danny Blind benaderden en hij liet weten geïnteresseerd te zijn."

"Danny voldoet ruimschoots aan de criteria die wij voor ogen hebben, dus ik ben erg tevreden dat wij hem voor kunnen dragen als kandidaat", besluit Van Wijk. Voor Blind betekent het een terugkeer bij de club, waar hij onder meer als speler, assistent, hoofdtrainer, technisch directeur en hoofd jeugdopleiding actief was.