'Ik liet de hond uit. Toen zei iemand: moet je niet werken bij Twente, joh?'

'Ik liet de hond uit. Toen zei iemand: moet je niet werken bij Twente, joh?'

12-03-2018 16:19
24

Jan van Halst heeft geen moeite met de uitspraken van Gertjan Verbeek. De trainer van FC Twente zei zaterdag bij FOX Sports dat het soms goed is als een club degradeert. Een grote groep fans vonden de uitspraken van Verbeek niet kunnen, omdat Twente zelf tegen degradatie vecht.

Van Halst nuanceert de uitspraken van Van Halst. Bij FOX werd er gesproken over Hamburger SV, dat in de Bundesliga tegen degradatie knokt en een hoop dure spelers onder contract heeft staan. Verbeek wilde duidelijk maken dat een club soms alleen schoon schip kan maken bij degradatie.

"Dat is misschien in het Duitse model zo. In het Nederlandse model zeker niet, want hier liggen de televisie-gelden anders", zegt Van Halst bij Ziggo Sport. "Dat is een typisch voorbeeld. Als je iets zegt, wordt het heel snel negatief opgepakt. Gertjan is er 24/7 mee bezig om Twente in de Eredivisie te houden."

Van Halst denkt niet dat Verbeek zich in wilde dekken, voor het geval het hem niet lukt om Twente van degradatie te behoeden. "Absoluut niet, als iemand een vechter is, is hij het. Laatst liet ik de hond uit. Toen zei iemand: moet je niet werken bij Twente, joh? Alles is op een gegeven moment negatief. Daar moet je voor uitkijken. Het is pas negatief als het een feit is. Tot die tijd moeten de schouders eronder en moeten we door blijven gaan."