'Ajax richt pijlen op twee middenvelders, verdediger en jeugdspelers'

'Ajax richt pijlen op twee middenvelders, verdediger en jeugdspelers'

12-03-2018 17:15
212

Volgens Mexicaanse media heeft Ajax naast Jesus Gallardo ook de pijlen gericht op diverse andere Mexicaanse spelers. Het gaat om UNAM Pumas-spelers Alan Acosta, Alan Mozo en diverse jeugdspelers.

Ajax-scout Henk Veldmate was zondag aanwezig bij het duel tussen UNAM Pumas en Toluca om niet alleen Gallardo te bekijken, maar ook Acosta en Mozo. Acosta is een 21-jarige aanvallende middenvelder en Mozo een twintigjarige verdediger. Het trio speelt bij UNAM Pumas. Naast Gallardo, Acosta en Mozo is Ajax volgens lokale media ook geïnteresseerd in diverse jeugdspelers van de Mexicaanse club. Namen worden niet genoemd.

Gallardo is een negentienvoudig Mexicaans international, die Ajax het liefst vóór het WK in wil lijven. Daar zou hij zich in de kijker kunnen spelen, waardoor Ajax niet alleen meer concurrentie heeft, maar waarschijnlijk ook veel meer moet betalen.

Dat Ajax niet stilzit, blijkt wel uit het feit dat een scout van de Amsterdammers zondag in Denemarken was om de Deen Mathias Jensen te bekijken. Jensen speelt bij FC Nordtsjaellend en is een 22-jarige middenvelder. 

"Ik heb het gevoel dat iedereen het normaal vindt als ik naar Ajax zou gaan. Ik heb zelf nog niets besloten, maar sluit het niet uit. Ik houd alle opties open. Er zijn veel geweldige clubs in Europa. Er wordt natuurlijk veel gesproken over Ajax, maar ik heb nergens invloed op", reageerde hij.

Lees ook: Mexicaanse media: Ajax zit op de tribune voor negentienvoudig international

Lees ookGeconfronteerd met belangstelling van Ajax: 'Er is veel aandacht voor mij'