FOX Sports-optreden van Verbeek was laatste keer: 'Doen we niet meer'

FOX Sports-optreden van Verbeek was laatste keer: 'Doen we niet meer'

12-03-2018 17:48
33

Gertjan Verbeek schuift voor de rest van het seizoen niet meer aan bij tv-programma's. Dat heeft algemeen directeur Jan van Halst bekendgemaakt bij FC Twente TV.

Er ontstond onrust omdat Verbeek zaterdag bij FOX Sports zei dat het soms niet erg is als een club degradeert. Van Halst: "Alles wat je nu doet wordt in een negatief daglicht gezet. Ik begrijp dat heel goed. We hebben afgesproken dat we dat voor de rest van het seizoen niet meer doen."

"We moeten uitkijken dat we niet in het negativisme terechtkomen. Hier wordt zeven dagen per week hard gewerkt om de club in de Eredivisie te houden. Dat geldt voor Gertjan, voor de staf, voor de spelers, medewerkers en ook voor mij."

Operationeel & financieel directeur Erik Velderman benadrukt het belang van handhaving. "De sportieve situatie heeft onmiddelijke invloed op de televisie-gelden. Dat zal niemand ontgaan zijn. Het doet mij overigens enorm veel pijn om te zien hoe hard wij moeten vechten om in de Eredivisie te blijven. De sportieve situatie slaat een gat in de begroting. Wij zullen heel erg moeten leunen op de regio, zodat de begroting overeind blijft en we in welk scenario dan ook gezond kunnen blijven."

Lees ook: Opvallende uitspraak Verbeek: "Soms is het goed als een club degradeert"