Begrip van Gullit: 'Iedereen doet zijn eigen ding en voert eigen showtje op'

Begrip van Gullit: 'Iedereen doet zijn eigen ding en voert eigen showtje op'

12-03-2018 19:10
10

Ruud Gullit vindt het een goede zaak dat Ronald Koeman zoveel mogelijk pers buiten de deur wil houden nu hij bondscoach van het Nederlands elftal is. Gullit heeft kritiek op de manier waarop de persconferenties in het verleden zijn gegaan.

"Dat is goed gedaan. Ik heb een persconferentie bijgewoond. Dan heb je eerst de Bert Maalderink-show, dan heeft Wilfred Genee zijn eigen show, dan komt Valentijn Driessen met zijn eigen show en dan pas begint de persconferentie", zegt Gullit bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik zat er echt raar naar te kijken. Je moet gewoon een vraag stellen en dan is iemand anders aan de beurt. Iedereen doet gewoon zijn eigen dingetje en voert zijn eigen showtje op. Dat vind ik raar."

Koeman koos er ook voor om veel trainingen besloten te houden. Daardoor is er afscheid genomen van Nieuw-Zuid, waar Oranje dertig jaar lang vertoefde. "Ik vind wel dat je besloten trainingen moet houden. Als je dingen wilt uitproberen, wil je geen pottenkijkers. De Nederlandse clubs hebben hun eigen terrein waar ze hun eigen ding kunnen doen. Dat moet gewoon, dat is gewoon goed."