'In de Nederlandse competitie denk ik niet dat er veel beteren zijn dan hij'

'In de Nederlandse competitie denk ik niet dat er veel beteren zijn dan hij'

Gepubliceerd: maandag 12 maart 2018 om 19:40ma 12-03-2018 om 19:40

Wout Weghorst noemt Ridgeciano Haps een van de beste linksbacks van Nederland. Haps speelt nu bij Feyenoord, maar was tot voor afgelopen zomer ploeggenoot van Weghorst bij AZ.

"Hapsie blijft maar gaan op links", zegt Weghorst na de 2-1 nederlaag tegen Feyenoord in gesprek met Voetbal Inside. "Iedereen ziet dat hij een goede linksback is. In de Nederlandse competitie denk ik niet dat er veel beteren zijn. Uiteindelijk zie je dat hij er zo overheen dendert. Dat is bloedirritant."

Daar waar Haps niet geselecteerd is voor Oranje, is Weghorst dat wel. "Die vraag kreeg ik steeds vaker van media. Het enige wat je kunt doen is zorgen dat je presteert. In het verleden zei ik dat ik geen recht had op Oranje, gezien mijn prestaties. Over een lange periode moet je het laten zien. Ik ben hartstikke blij en trots. Het is een voorselectie, maar ik ben er super blij mee. Ik merk dat ik steeds meer waardering krijg en heb het gevoel dat ik wat kan toevoegen."

Na afloop van de wedstrijd werd Weghorst gefeliciteerd door Brad Jones en Robin van Persie. "Ik heb nog shirtje geruild met Van Persie, die me ook succes wenste. Hij zei: je gaat erbij zitten. Dat is iets dat je bezighoudt en graag wil. Het enige wat je kunt doen in presteren en laten zien dat je er goed genoeg voor bent."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws