Periodetitel voor FC Dordrecht, Fortuna Sittard morst en raakt achterop

Periodetitel voor FC Dordrecht, Fortuna Sittard morst en raakt achterop

12-03-2018 21:55
29

FC Dordrecht is verzekerd van deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van Gérard de Nooijer beloonde zichzelf maandagavond voor een uitstekende reeks, door beslag te leggen op de derde periodetitel. NEC won ook en blijft op titelkoers, Fortuna Sittard morste en haakt voorlopig af.

FC Dordrecht - RKC Waalwijk 1-0
Vijf ploegen maakten voor aanvang van deze speelronde nog kans op de Bronzen Stier, maar alleen FC Dordrecht had alles in eigen hand. Uiteindelijk zou de prijs ook worden uitgereikt aan de Krommendijk, maar overtuigend was de overwinning van de Schapenkoppen niet. Na een doelpuntloze eerste helft begon het thuispubliek te vrezen. Halverwege de tweede helft viel alsnog de bevrijdende openingstreffer en dit bleek tevens het enige doelpunt: Denis Mahmudov werd de matchwinner.

Fortuna Sittard - De Graafschap 1-1
Het seizoen verloopt onverwacht succesvol voor Fortuna Sittard, maar een kampioenschap lijkt te veel gevraagd. De Graafschap kwam op bezoek in Limburg en nam na een half uur spelen de leiding via Tarik Tissoudali. Door een directe rode kaart voor Fabian Serrarens moest De Graafschap het nog een kwartier met tien man doen en dat kostte haar de voorsprong, want Perr Schuurs wist diep in de slotfase de gelijkmaker te produceren. Ook een hectische blessuretijd leverde geen winnaar op. Fortuna raakt voorlopig achter op de concurrentie.


Jong FC Utrecht - NEC 0-2
Na een weifelend begin, lijkt NEC-trainer Pepijn Lijnders zijn ploeg eindelijk aan de praat te hebben gekregen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd een belangrijke overwinning geboekt. In de wetenschap dat titelconcurrent Jong Ajax niet kan promoveren naar de Eredivisie, is NEC voorlopig met afstand de belangrijkste kampioenskandidaat. De hekkensluiter kon geen vuist maken tegen de lijstaanvoerder. Ferdi Kadioglu en Calvin Verdonk scoorden op een voor NEC probleemloze avond.

Overige uitslagen

Almere City - Telstar 2-3

FC Oss - FC Emmen 2-3

FC Volendam - MVV 2-2

Helmond Sport - FC Den Bosch 3-1

Jong AZ - Go Ahead Eagles 0-0

Jong Ajax - FC Eindhoven 4-0

Jong PSV - SC Cambuur 1-1