Perez ziet 'veel potentie' bij Luckassen: 'Maar hij kan eigenlijk niet voetballen'

Perez ziet 'veel potentie' bij Luckassen: 'Maar hij kan eigenlijk niet voetballen'

12-03-2018 23:12
67

FOX Sports-analist behoudt het vertrouwen in PSV-verdediger Derrick Luckassen. De 22-jarige stopper stond tegen Willem II op het middenveld, waarna hij twee strafschoppen en een rode kaart kreeg.

"Luckassen vind ik een speler met potentie, echt ongelooflijk veel potentie. Maar dan moet hem wel verteld worden dat hij eigenlijk niet kan voetballen. En dat hij de bal heel snel bij de juiste kleur moet inleveren", stelt Perez maandagavond bij Natafelen met Kees. De Deen is vooral onder de indruk van de fysieke capaciteiten van Luckassen. "Zijn snelheid, zijn power, zijn kracht... Hij is heel erg druistig en all over the place, maar qua postuur, wat je niet kunt kopen, heeft hij heel veel mogelijkheden."

Perez denkt zelfs dat Luckassen bij een rechterrijttje-club in de Premier League zou passen, maar Valentijn Driessen heeft minder vertrouwen in de PSV'er. "Deze man heeft wel fysiek, maar hij kan niet voetballen. Ja, als dat het uitganspunt wordt...", aldus de chef voetbal van De Telegraaf. "Als je jongens alleen maar om hun fysiek, kun je net zo goed naar de sportschool gaan en daar een paar krachtpatsers ophalen."