'Als hij er volgend jaar niet staat bij PSV, eet ik uit hondenbakken'

'Als hij er volgend jaar niet staat bij PSV, eet ik uit hondenbakken'

13-03-2018 07:34
25

Het wil nog niet vlotten met Derrick Luckassen bij PSV. De 22-jarige verdediger stond bij alle drie de nederlagen van de Eindhovenaren dit seizoen in de basis. Toch denken club en zaakwaarnemer dat het op termijn goed komt.

"Als Derrick er volgend jaar niet staat bij PSV, eet ik uit hondenbakken", zegt zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez in het Brabants Dagblad. De voormalige mandekker heeft alle vertrouwen in Luckassen, die tot overmaat van ramp een rode kaart kreeg tegen Willem II afgelopen weekend. "Hij heeft veel pech gehad."

Wedden

Meer odds

"In het begin van het seizoen kwam hij er goed in, maar na een slechte wedstrijd in Heerenveen ging hij direct uit de ploeg", vervolgt Fortes Rodriguez. "Daarna heeft hij nog wel een paar keer gespeeld, maar heeft Derrick nooit het ritme gekregen." De Spanjaard ziet Luckassen uiteindelijk als centrale verdediger doorbreken. "Dat is toch zijn beste plek en ik denk dat hij in elk systeem goed uit de voeten kan. Derrick is een goede mandekker, met een behoorlijke inspeelpass."

Technisch manager Marcel Brands van PSV houdt het volste vertrouwen in de oud-AZ'er, met Hirving Lozano een van de topaankopen voor het seizoen. "Phillip Cocu geeft aan tevreden over hem te zijn bij de trainingen. Derrick kwam zaterdag gewoon in een slecht draaiende ploeg terecht. Want eerlijk is eerlijk, ik heb niet één speler gezien die een voldoende haalde tegen Willem II."