Oorlog verwacht bij 'lootjes trekkend' Ajax: Dit wordt weer een afslachting

Oorlog verwacht bij 'lootjes trekkend' Ajax: "Dit wordt weer een afslachting"

13-03-2018 07:52
30

De voordracht van Danny Blind als lid van de raad van commissarissen bij Ajax, heeft voor ongeloof gezorgd. Journalist Thijs Zonneveld ziet dat er maar geen einde komt aan de richtingenstrijd.

"Het is alsof ze lootjes trekken welke oud-voetballer met nog een groter ego en nog meer frustratie oorlog komt maken", zegt Zonneveld bij Sportforum van de NOS. "Het is een eindeloze richtingenstrijd, dit wordt weer een afslachting."

Zonneveld haalt aan dat Johan Cruijff in 2012 via een rechtszaak een stokje stak voor een terugkeer van Blind bij Ajax, waarna Marc Overmars en Edwin van der Sar werden aangesteld. "En nu moet Blind die twee mannen gaan controleren in de rvc. Hoe verzin je het? Ajax is een hondje dat zichzelf steeds in de staart bijt." 

Toch zit er in de voordacht van Blind wel logica, vindt voetbaljournalist Yoeri van den Busken. "Voor de functie die hij moet gaan bekleden heb je iemand nodig die de club door en door kent, inclusief alle politieke spelletjes en de stromingen die er zijn. Een rvc moet eigenlijk anoniem zijn en op afstand toezicht houden, maar bij Ajax is het altijd voorpaginanieuws, daar ga je al mee de mist in."

Zonneveld valt niet te overtuigen. "Ajax is een ontzettend naar binnen gekeerde club die zich op het verleden richt. Het is de rijkste club van Nederland, maar heeft relatief weinig succes. Het zou heel goed zijn om een keer naar andere ploegen of andere sporten te kijken, in plaats van oud-spelers op te vissen uit je eigen vijvertje."