'Slutsky is top of the bill, een man met zo'n statuur binnenhalen is bijzonder'

'Slutsky is top of the bill, een man met zo'n statuur binnenhalen is bijzonder'

13-03-2018 08:13
31

Vitesse-directeur Joost de Wit is trots dat de Arnhemmers erin zijn geslaagd om Leonid Slutsky te strikken als opvolger van Henk Fraser. Hij wordt de eerste Russische coach ooit in de Eredivisie.

"Slutsky komt uit het netwerk van onze Russische eigenaar (Alexander Chigirinskiy, red.). We zijn blij met zo'n netwerk", zegt De Wit in het Algemeen Dagblad. "Alleen daardoor kunnen we zo'n internationaal gelouterde trainer aantrekken. Sloetski is als coach top of the bill. Hij wordt geroemd om zijn technische en tactische kennis. Een man met zo'n statuur binnenhalen, is bijzonder."

Vitesse sprak volgens De Wit met meerdere kandidaten, maar Slutsky had de beste papieren. De directeur hekelt de kritiek op de Russische invloeden. "Kwaliteit gaat voor op nationaliteit. Het is juist goed ook naar het buitenland te kijken. We moeten uit die cocon stappen en openstaan voor andere inzichten. Daar worden we beter van. Natuurlijk is onze eigenaar de baas. Dat is overal zo. Maar wij beslissen en zijn verantwoordelijk voor het dagelijkse beleid."

Slutsky had meerdere aanbiedingen, maar koos bewust voor Vitesse om zijn naam te vestigen in het westen. De Rus volgde een spoedcursus Engels en werkte al bij Hull City in de Premier League. "Slutsky is een vrolijke man. Extravert en bezeten van het voetbal. Hij heeft in Rusland zijn sporen verdiend. Nu wil hij internationaal laten zien een goede coach te zijn."