Blind gevraagd naar Ajax-rentree Van Gaal: 'Niet logisch om over te praten'

Blind gevraagd naar Ajax-rentree Van Gaal: 'Niet logisch om over te praten'

Gepubliceerd: dinsdag 13 maart 2018 om 08:36di 13-03-2018 om 08:36

Danny Blind hoefde niet lang na te denken over het verzoek van Leo van Wijk, voorzitter van de raad van commissarissen bij Ajax. De ex-bondscoach denkt dat een terugkeer bij Ajax op het goede moment komt.

"Nadat ik weg moest bij Oranje, heb ik bewust even rust genomen. Op mijn 38e stopte ik als speler bij Ajax en daarna ben ik negentien jaar in allerlei functies werkzaam geweest", zegt Blind in De Telegraaf. "Dan moet je de tijd nemen om erover na te denken wat je écht wilt. Ik heb wel wat aanbiedingen gehad en afgeslagen. Maar het commissariaat trok me, omdat ik in een fase van mijn leven zit dat dit soort jobs bij me past."

Toch sluit Blind niet uit dat hij ooit weer zijn trainingspak aantrekt. Zo zou hij Louis van Gaal kunnen volgen. "Het is geen geheim dat Louis en ik het goed met elkaar kunnen vinden en Louis heeft er wel zijn gedachtes over nog eens een land te coachen. Het is aan Ajax of dat eventuele assistent-bondscoachschap dan valt te combineren met het commissariaat."

Of commissaris Blind zich ook sterk gaat maken voor de terugkeer van Van Gaal naar Ajax, zegt hij niet. "Ik wil niet op inhoudelijke zaken reageren. Ik ben alleen voorgedragen. Weliswaar is de benoeming een formaliteit, maar het is nog niet logisch om over commissariszaken te praten."

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws