Ik zei tegen Memphis: 'Wat is dat nou met die hoed? Houd daar eens mee op'

"Ik zei tegen Memphis: 'Wat is dat nou met die hoed? Houd daar eens mee op'"

13-03-2018 10:38
53

Kees Jansma had liever een andere bondscoach voor het Nederlands elftal gezien dan Ronald Koeman. Volgens de oud-perschef van Oranje en FOX Sports-presentator moet Koeman de nieuwe generatie op de juiste manier aanspreken.

"Ik was niet zo'n voorstander van Koeman, had liever een totale ommezwaai gezien met jonge mensen aan de leiding. Maar de keuze is logisch, want zo veel kandidaten zijn er niet", zegt Jansma in gesprek met de VARA Gids. "Ik hoop dat hij de jonge spelers begrijpt. Ik weet nog dat ik eens tegen Memphis Depay zei: 'Wat is dat nou met die hoed? Houd daar eens mee op.' Hij zei: 'Ja, maar het is een hoed… waar maakt iedereen zich druk om?' Daar had hij wel een beetje gelijk in. Koeman is een vertegenwoordiger van een oudere generatie. Hij zal zich moeten inleven in de huidige."

Ook over de kwaliteit van het 'nieuwe Oranje' is Jansma niet enthousiast. "We hebben de neiging om onze spelers gauw tot talenten te bestempelen, terwijl wekelijks wordt aangetoond dat het met het niveau van diezelfde talenten wel meevalt. Het is ook te vroeg om conclusies te verbinden aan spelers die net naar het buitenland zijn vertrokken. Het voorbeeld van Davy Klaassen heeft me wat dat betreft huiverig gemaakt. Ja, Kluivert kan wat worden, Bergwijn van PSV ook, maar ze moeten zich eerst maar eens bewijzen op het hoogste niveau. Dat is nog niet gebeurd."