'Geruchten over transfervrije Ajacied kloppen niet: wél contact, géén akkoord'

'Geruchten over transfervrije Ajacied kloppen niet: wél contact, géén akkoord'

13-03-2018 14:22
39

Van een akkoord tussen Nick Viergever en PSV is géén sprake. Dat meldt Ajax Showtime dinsdagmiddag op basis van 'betrokkenen'. In de afgelopen dagen werd de suggestie gewekt dat een zomerse overstap van Viergever naar Eindhoven bijna rond was. 

Dat is dus niet zo, weet ASIn de winterstop heeft PSV contact gelegd met de verdediger van Ajax, die géén nieuw contract gaat tekenen in Amsterdam en daarom over enkele maanden transfervrij verkast. Of de huidig koploper van de Eredivisie zijn nieuwe club wordt, is nog maar de vraag. 

Het is mogelijk dat Viergever (28) reeds zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld voor de ploeg die hem in 2014 overnam van AZ. Afgelopen weekend raakte de verdediger geblesseerd aan zijn enkel. Eerder dit seizoen had Viergever ook al last van dat gewricht. Nu staat Viergever 'enkele weken' buitenspel. 

Wanneer de voormalig Spartaan weer fit is, is een terugkeer in de basis van Ajax allerminst zeker. Winteraankoop en concurrent Nicolás Tagliafico doet het sinds zijn komst prima.