Bizar seizoen voor Eredivisie-topscorer: 'Ik zal nadenken over een grote club'

Bizar seizoen voor Eredivisie-topscorer: 'Ik zal nadenken over een grote club'

13-03-2018 15:45
57

Dankzij drie treffers tijdens de bizarre clash tussen Willem II en PSV (5-0) is Fran Sol nu gedeeld topscorer van de Eredivisie. Net als PSV'er Hirving Lozano staat Sol op dertien goals. Het is een seizoen van uitersten voor de Spaanse spits. 

In oktober werd er er een tumor ontdekt in een teelbal van Sol. "Ik heb dit seizoen inderdaad hele moeilijke momenten gekend", blikt hij terug met de NOS"En nu beleef ik geweldige dingen. We realiseren ons eigenlijk nog niet wat we afgelopen weekend hebben gedaan. We zijn nog steeds een beetje dronken van geluk."

Na zijn hattrick op zaterdagavond is Sol (25) nu topscorer van Nederland. "Eerlijk gezegd verbaast het me niet dat ik zo hoog sta op de lijst. Wel dat ik bovenaan sta, want dat is ontzettend moeilijk als je bij Willem II speelt. Maar ik heb dit jaar harder dan ooit gewerkt en dit is mijn beloning."

Komende zomer loopt zijn contract af. "Als er een grote club zou komen, zal ik daarover nadenken. Maar ik leef van dag tot dag na wat er is gebeurd. Ik ben nu gelukkig bij Willem II. Mijn grootste droom is om een gezin te stichten in de toekomst en gelukkig te blijven met mijn vrouw. En ook al speel ik bij de grootste club ter wereld, dit seizoen bij Willem II zal ik nooit vergeten."