Van Halst plaatst kanttekening bij kritiek: We moeten wel oppassen

Van Halst plaatst kanttekening bij kritiek: "We moeten wel oppassen"

13-03-2018 16:11
29

Jan van Halst snapt dat supporters gefrustreerd  zijn over de situatie bij FC Twente. De formatie uit Enschede verkeert in serieuze degradatienood. Onder trainer Gertjan Verbeek werd er slechts één keer gewonnen in zeventien officiële duels. 

"Heel zwaar. Natuurlijk maken we ons grote zorgen. We doen er alles aan om FC Twente erin te houden. Ik heb er begrip voor dat er kritiek is, maar we moeten wel oppassen dat we niet alles in een negatief daglicht plaatsen", aldus Van Halst in gesprek met De Telegraaf. 

Eerder liet hij weten dat Twente een selectie heeft die goed genoeg is om onderin het linkerrijtje mee te doen. Achter die woorden staat Van Halst nog altijd. "Ik vind nog steeds dat we met dit spelersmateriaal niet op deze plek thuishoren. Maar ik heb wel gemerkt dat het heel moeilijk is om uit de degradatiezone te komen als je daarin eenmaal terecht bent gekomen."

"Dat heb ik als speler van Vitesse ook meegemaakt, toen we tegen degradatie moesten knokken met spelers als Theo Janssen, Matthew Amoah en Bob Peeters."

Twente staat momenteel op plek zeventien, met één punt meer dan hekkensluiter Roda JC. Zaterdag ontvangen de Tukkers Willem II in Enschede.