VVV-held redt een leven en is wereldnieuws: 'Geen discussie: je hebt toestemming'

VVV-held redt een leven en is wereldnieuws: 'Geen discussie: je hebt toestemming'

13-03-2018 18:12
30

Lennart Thy heeft van VVV-Venlo trainer Maurice Steijn toestemming gekregen om een leukemiepatiënt te helpen. Ondanks dat de spits dit seizoen belangrijk is voor de Venlonaren en nu de wedstrijd tegen PSV mist, twijfelde Steijn geen moment toen Thy met het bijzondere verhaal naar hem toe kwam. 

Maandag kwam het hartverwarmende bericht naar buiten dat Thy een leukemiepatiënt gaat helpen omdat hij na jaren een DNA-match heeft. "Lennart is een week of vijf geleden bij mij op kantoor gekomen en heeft uitgelegd wat de situatie was", begint Steijn tegen Telesport. "Hij wil het graag doen, maar heeft daar wel mijn toestemming voor nodig."

"Hij is natuurlijk een belangrijke speler die ik nu een tijdje moet missen. Ik heb gelijk gezegd dat het voor mij geen enkele discussie is: als hij dat wil doen, vind ik dat een mooi gebaar en krijgt hij toestemming", zegt de trainer van de Venlose club. "Of het een speler van VVV, PSV of Ajax is; het doet er niet toe. Het is een schitterend gebaar van een voetballer."

VVV hoopt ook meteen op meer aandacht voor de vreselijke ziekte, maar: "In eerste instantie gaat het natuurlijk om een mensenleven redden, dat staat buiten kijf. Het sportieve beeld is dan niet belangrijk, voetbal is dan bijzaak. We hopen iedereen op deze wereld wakker te schudden." De actie van Thy is wereldnieuws. "CNN is opweg hiernaartoe om er een verhaal over te maken", aldus Steijn. 

Lees ook: VVV'er niet tegen PSV om bijzondere reden: 'Thy kan een leven redden'