'In Enschede geboren profvoetballer in de cel voor plegen gewapende overvallen'

'In Enschede geboren profvoetballer in de cel voor plegen gewapende overvallen'

Gepubliceerd: dinsdag 13 maart 2018 om 19:52di 13-03-2018 om 19:52

Een voormalig jeugdspeler van FC Twente wordt verdacht van het plegen van een reeks gewapende overvallen. Ismaïl H., tot 2008 speler van Twente en geboren in Enschede, zou de misdrijven in België hebben gepleegd en zit nu in de cel. 

Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag. Na jaren bijna ieder seizoen voor een andere club te hebben gespeeld, streek H. afgelopen zomer op huurbasis neer bij het Belgische KVC Westerlo. Daar wilde hij zijn carrière weer een boost geven, na eerder door AS Roma te zijn verhuurd aan Italiaanse clubs. In België ging het echter mis: de 22-jarige voetballer werd in januari ontslagen. 

"We hebben hem begin januari ontslagen, na een hele resem van disciplinaire zaken – te laat of helemaal niet komen opdagen op training, ziek zijn zonder doktersbriefje, dat soort dingen", zegt Wim Van Hove, algemeen raadgever van Westerlo, tegen HLN. Wat de club niet wist, is dat H. betrokken lijkt te zijn bij een vijftal overvallen in België.

In een periode van ruim een maand, beginnend op oudejaarsavond 2017, werden in België zeven overvallen gepleegd. Onder meer casino's, een tankstation en een supermarkt werden beroofd. De politie denkt volgens de Belgische berichtgeving H. te kunnen linken aan vijf van de zeven zaken. 

Lees meer over:EredivisieFC Twente

Plaats een reactie

Hansdijk +381
dinsdag 13 maart 2018 om 19:57
Ismail H. Tja, dit is niet verrassend te noemen. Net als Twente en oneerlijkheid.
Vind ik leuk
dinsdag 13 maart 2018 om 19:57
Hij zal toch genoeg verdienen om meer dan modaal te leven. Waarom doe je dan zoiets? Puur voor de adrenaline rush ofzo.
En eventueel stoer voor zijn matties?
[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 maart 2018 om 19:57]
Vind ik leuk
#Keizerout +45784
dinsdag 13 maart 2018 om 19:59
Misschien heeft 'ie schulden, gaat het voetballen voor geen meter, trekken verkeerde vrienden hem omlaag, enz
Vind ik leuk
dinsdag 13 maart 2018 om 20:03
Weet niet hoeveel hij verdiend, maar dan is het minder dan ik denk, of de schulden zijn eventueel hoger. Maar idd het laatste kan zeker gebeurd zijn, meegezogen door zijn verkeerde 'matties'.
Vind ik leuk
#Keizerout +45784
dinsdag 13 maart 2018 om 20:06
Ik denk bij Westerlo al wel iets minder. Ik neem aan dat je bij Roma ook als talent wel leuk verdient, maar je wordt niet financieel onafhankelijk. Als je dan wat geld uitgeeft aan leuke dingen, aan vrienden, aan meisjes, familie nog wat, en niemand begeleid je daar een beetje in.. ik denk dat je niet bijzonder veel overhoudt.
Dat soort vrienden vindt het vaak ook wel lekker om dingen op jouw kosten te doen.
Het kan echt alles zijn, maar ik gok op verkeerde omgeving en slechte begeleiding.
Vind ik leuk
dinsdag 13 maart 2018 om 20:22
Tja begeleiding kunnen we allemaal gebruiken aangezien de miljoenen mensen met schulden in dit land, en die werken echt. Voetbal is ook werk, maar is ook een hobby.

Maar daar kan het zeker aan liggen.
Vind ik leuk
#Keizerout +45784
dinsdag 13 maart 2018 om 20:24
Oh, ik denk dat dat ook zeker voor meer mensen geldt.
Al is het lastige dat er ook best veel ouders zijn die niet goed met geld om kunnen gaan, en daar moet jij het dan van leren.
Dat is misschien wel deel van het probleem, dat je je hobby professioneel moet gaan benaderen.
Vind ik leuk
dinsdag 13 maart 2018 om 20:27
Misschien is hij zelf gewoon het probleem...
Vind ik leuk
#Keizerout +45784
dinsdag 13 maart 2018 om 20:33
Ja, maar je wordt zelf ook niet zomaar het probleem.
Vind ik leuk
Hesses +1220
dinsdag 13 maart 2018 om 22:05
Einmall im leben durch wuppertal schweben ;-)

Is echt een.aanrader trouwens maar dat weet j vast wel.
Vind ik leuk
Farmer +14297
dinsdag 13 maart 2018 om 21:33
Kan... dan alsnog, Nederland, België, Frankrijk, Duitsland; Het heél westen, en noorden van Europa is toch een van dé best ontwikkelde gebieden in de wereld qua sociale voorzieningen; Als er één plek is waar je niet (nog?)niet hoeft te stelen voor je brood, is het hier toch wel?

mist gewoon een stukje opvoeding, als je t mij vraagt. Helaas zie je het vaker bij "die mensen''... :S T is gewoon erg dat een dergelijke randgroepering van keurig ingeburgerde marokkanen, of welke 'zgn etnische groepering, een handjevol verpest het.

Maar ik zie het als een structureel tekort bij de zgn inburgering.
Juich me maar toe als 'Geert Wilders', maar i kzeg, de oorsprong ligt in het zgn 'identificeren': Deze mensen nóemen zich altijd nog Marokkaanse Nederlanders, of Nederlandse Marokkanen?

Fout, dáár begint het al: 'Ze zijn ánders'?? 'Speciale Sneeuwvlokjes'oid?
Nee, Ze zijn (inmiddels, ingeburgerd etc) gewoon Néderlanders, en worden hier nét zo behandeld.

En dát is de hele kern van het probleem, als je t mij vraagt.
Als mensen, vooral vanaf jongere leeftijd al 'met trots en doctrine' verteld worden dat ze ánders zijn, dan krijg je ook andere ontwikkelingen....zóáls dít bv :(

Precíes eenzelfde beredenatie kun je houden over de medische/pschiatrische wereld met ál die tig stempels van adhd, pddnos, add, dit-syndroom, dat-syndroom...
"Hier jij krijgt een pilletje, want jij bent speciaal'.. Nee! fout!
Het moet zijn "Hier jij krijgt een pilletje, en nou weer normaal!" :P
[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 maart 2018 om 21:46]
Vind ik leuk
#Keizerout +45784
dinsdag 13 maart 2018 om 22:10
Je hebt in mijn ogen bijna gelijk. Qua rijkdom en ook voorzieningen zitten we hier heel goed. Maar binnen het westen is de verdeling waardeloos. Stelen voor brood hoeft hier niet, maar er zijn meer redenen om de verkeerde kant op te gaan dan alleen honger.

Ik weet niet of het opvoeding is. Een slechte buurt kan een heleboel goed werk ongedaan maken. En het heeft niks met "die mensen" te maken volgens mij. Het lijkt veel meer te maken te hebben met sociale achtergrond. Heel veel Nederlandse jongens uit slechte buurten komen ook niet fantastisch terecht.
Terwijl mensen met een Marokkaanse achtergrond met iets beter opgeleide ouders vaak ook beter terechtkomen.
Ik denk dat we op moeten houden met makkelijke hokjes en serieus kijken naar problemen.

Ja, maar die achtergrond hou je. En hoe sterker Nederlanders zich gaan identificeren als "Nederlanders" hoe meer iemand die niet in die groep valt de noodzaak voelt een eigen groep te hebben. Qua inburgering zijn er zeker dingen verkeerd gegaan, maar er gaan qua inburgering nog steeds heel veel dingen verkeerd. En dat ligt minstens evenveel aan ons als aan de mensen die moeten inburgeren. Als je graag wilt dat mensen dat doen (en dat willen we graag, want dat helpt iedereen vooruit) moet je dat zo makkelijk mogelijk maken. En in plaats daarvan maken we het onnodig moeilijk.

Ik weet niet zo goed wat je met het anders/speciale sneeuwvlokjes gedeelte bedoelt.
Vind ik leuk
Farmer +14297
woensdag 14 maart 2018 om 00:30
:p Juist! (ik zát even geniepig een reactie uit te lokken), maar dát is het precies idd.

'Speciale sneeuwvlokjes' Té snel, en té makkelijk krijgen mensen een 'zgn vrijbrief voor hun gedrag', en ik zie een gelijkenis tussen de uitschotjes van de 'etnische groeperingen', en ons eigen uitschot.

Van jongs af aan worden veel van dát soort uitschotjes, met de páplepel ingegoten dat ze 'ook marokkaan/turk/algarij/verweggistanees' zijn; Het idee dat ze méér zijn, en precies díe mentaliteit zie je terug in dít soort meldingen.

Het probleem begint bij de oorsprong; Neem het hele idee van dubbele nationaliteiten weg, dan ben je voor een groot deel van 'marokkaanse probleemjongeren' af... Die zíjn er dan niet meer, je praat dan over Néderlandse probleemjongeren: je haalt de nadruk ook weg op de 'marokkaanse gemeenschap'; ook díe is er niet; geen separatieve sub-groepering; Het is een probleem wat ons állemaal aangaat, niet its 'speciaal voor de sneeuwvlokjes'. :P

Ps: je punt over de geldverdeling is er eentje die ik met je eens ben, maar gezien de absurde argumentatie die hierover te voeren valt, en de politieke engage...ja, laten we dat nog maar even achterwege, en houden we het ietsje ontopic :P
[Reactie gewijzigd op woensdag 14 maart 2018 om 00:31]
Vind ik leuk
#Keizerout +45784
woensdag 14 maart 2018 om 00:41
Wat bedoel je met een vrijbrief krijgen?
De niet-Nederlandse zijn in ieder geval 'de kleine groep die het verpest voor de rest'

Ja, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je dat als ouder aan je kind mee wilt geven. En dat hoeft je niet in de weg te staan om je normaal te gedragen denk ik.
Die ouders hebben nou eenmaal een andere nationaliteit, of zijn opgegroeid in een andere cultuur, die gaat een kind sowieso meekrijgen. Maar ik zie niet waarom dit een probleem is.

Ja, maar je kunt ook over de nationaliteit heen stappen.
Het hoeven ook geen Nederlandse probleemjongeren te zijn. Maak er gewoon probleemjongeren van. Daar passen dan alle probleemjongeren bij. Hoef je ook niet eerst de dubbele paspoorten af te schaffen om dit probleem aan te pakken. Bovendien is dat met Marokko een lastig verhaal.
Ik ben het dus wel met je eens dat het nergens goed voor is om het te hebben over Marokkaanse probleemjongeren, maar ik ben voor 'probleemjongeren', omdat het toch meestal niet uitmaakt waar ze vandaan komen. Die problemen hebben ze toch wel.

Ja, dit is al genoeg off topic :p
Vind ik leuk
RtdDub +13355
dinsdag 13 maart 2018 om 20:54
https://int.soccerway.com/players/ismail-hmaidat/345217/

Denk dat ie met zo'n CV niet bepaald binnen loopt als voetballer.
Vind ik leuk
The Iceman +16363
dinsdag 13 maart 2018 om 19:57
Tfoe
Vind ik leuk
Eimersweide +9291
dinsdag 13 maart 2018 om 20:03
Ismael Haisatti?
Vind ik leuk
The Iceman +16363
dinsdag 13 maart 2018 om 20:05
H'Maidat
Vind ik leuk
Eimersweide +9291
dinsdag 13 maart 2018 om 20:07
Ja weet ik. Was een slechte poging tot een grap
Vind ik leuk
SimonSays +7421
dinsdag 13 maart 2018 om 20:59
Of een goede poging tot een slechte grap?
Vind ik leuk
Old Star +8230
dinsdag 13 maart 2018 om 20:07
Lol ;-D
Vind ik leuk
Midden-Noord +95476
dinsdag 13 maart 2018 om 20:08
Je moet er maar zin in hebben. Doe dan maar het spelletje wat Ayoub speelt.
Vind ik leuk
dinsdag 13 maart 2018 om 20:10
Blijkbaar is fc Twente niet de enige in geldnood in Enschede
Vind ik leuk
The Iceman +16363
dinsdag 13 maart 2018 om 20:12
Me dunkt dat de geldnood bij deze jongen vooral ligt aan z'n uitgavenpatroon
Vind ik leuk
dinsdag 13 maart 2018 om 20:17
Ismael H ... jaja
Vind ik leuk
Setovitch +1419
dinsdag 13 maart 2018 om 20:46
Zie je wel altijd al gedacht dat zware criminelen uit het oosten kwamen en maar lullen over wijze uit het oosten..
Vind ik leuk
Tukkerland +3597
dinsdag 13 maart 2018 om 20:53
Heerlijk al die vooroordelen. Heeft helemaal niks met Twente vandoen joh droeftoeter.
Vind ik leuk
Setovitch +1419
zaterdag 17 maart 2018 om 17:27
Ho drukte op rapporteren maar wou reageren maar was ook totaal niet serieus dat jij dat niet doorheb vraag ik me af wie de droeftoeter is haha
Vind ik leuk
FSCeara +9418
dinsdag 13 maart 2018 om 21:10
Voor overvallen schrijft een dokter ook in belgie geen briefje uit.hij zal dus hebben moeten liegen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws