Ajacied gaat rond op Youtube: 'Dan denk je dat ik niet goed bij m'n hoofd ben'

Ajacied gaat rond op Youtube: 'Dan denk je dat ik niet goed bij m'n hoofd ben'

13-03-2018 21:24
24

Nicolas Tagliafico krijgt mee dat de fans van Ajax enthousiast zijn over zijn spel. De 25-jarige Argentijn is echter nog lang niet tevreden, vertelt hij aan Voetbal International.

"Alles moet beter, en daarom laat ik me ook niet beïnvloeden door de positieve geluiden", aldus Tagliafico. "Ik ben een perfectionist en neem nooit genoegen met wat ik vandaag doe. Als het goed is, dan moet het morgen nog beter. Van een tevreden gevoel komt luiheid en de gedachte dat het wel zo goed is. Dat is in mijn ogen voor een speler het slechtste wat je kan ervaren."

"Stilstand is achteruitgang, want om je heen ontwikkelen medespelers en tegenstanders zich wel door", vervolgt de linksback, die de lat steeds hoger wil leggen. "Daar ben ik echt heel bewust mee bezig, soms tegen het dwangmatige aan." Zijn omgeving zegt hem dat hij meer moet genieten. "Dat doe ik ook zeker, maar dat komt vooral later wel."

De gedrevenheid van Tagliafico blijkt wel uit een filmpje op Youtube. Daarop is te zien dat hij zijn vriendin flink tackelt. "Als je me niet kent en je ziet dit, denk je dat hij niet goed bij zijn hoofd is." Volgens de back is het een uit de hand gelopen grap. "We hadden vakantie, lagen op het strand en zo kwamen we erop om even te voetballen. Dat liep een beetje uit de hand, op een grappige manier. Ze heeft overigens niets overgehouden aan mijn sliding."