Update: Tottenham bevestigt Kane-vrees en moet spits lang missen

Update: Tottenham bevestigt Kane-vrees en moet spits lang missen

14-03-2018 15:19
31

Grote zorgen in Engeland om Harry Kane. De spits van Tottenham Hotspur is in ieder geval tot mei uitgeschakeld met een enkelblessure. Hem wacht daardoor een race tegen de klok om op tijd fit te zijn voor het WK in Rusland.

Met dat nieuws pakt boulevardkrant The Daily Mirror uit. Kane beschadigde zijn enkelbanden in het competitieduel met Bournemouth (1-4 zege) van zondag. Dat is een forse tegenvaller voor de Spurs, die de Premier League-topscorer onder meer moeten missen in de kwartfinale en eventueel de halve finale van het toernooi om de FA Cup. Daarnaast ontbreekt hij in tenminste vier competitiewedstrijden, waaronder de toppers tegen Chelsea en Manchester City.

Maar niet alleen Tottenham Hotspur zit met de handen in het haar. Door zijn blessure heeft Kane aan het eind van het seizoen slechts een handvol kansen om wedstrijdritme op te doen voor het WK. De 24-jarige Engelsman mist ook de oefeninterlands van The Three Lions met het Nederlands elftal en Italië deze maand.

Update 14/3 15.19: Tottenham Hotspur heeft bevestigd dat Harry Kane hoogstwaarschijnlijk een maand niet in actie kan komen vanwege schade aan zijn enkelbanden. De spits raakte afgelopen weekend geblesseerd na een botsing met Bournemouth-keeper Asmir Begovic. Kane zal op tijd fit zijn voor de WK-campagne van Engeland.