PSV-videoanalist herstelt voorspoedig: Van Ginkel reist af naar Wageningen

PSV-videoanalist herstelt voorspoedig: Van Ginkel reist af naar Wageningen

13-03-2018 22:09
24

Wim Rip, videoanalist namens PSV, herstelt voorspoedig van zijn harstilstand, laten de Eindhovenaren weten. De 57-jarige Wageningenaar raakte tijdens het uitduel met FC Groningen in december onwel en moest op de tribunes gereanimeerd worden.

Rip belandde zelfs op de intensive care, die hij na een paar dagen weer mocht verlaten. Sindsdien heeft hij in alle stilte gewerkt aan zijn herstel. PSV meldt dinsdagavond via de clubsite dat Rip het inmiddels goed maakt. Wanneer de videoanalist zijn werkzaamheden namens de Eredivisie-koploper weer kan hervatten, is vooralsnog onduidelijk.

"De hartstilstand van Wim heeft diepe indruk gemaakt op het team, de staf en iedereen die bij de club betrokken is", blikt aanvoerder Marco van Ginkel terug op het incident. De middenvelder heeft namens PSV een automatische externe defibrillator (AED) geplaatst in Wageningen, de woonplaats van Rip. "Met de installatie van de AED in zijn buurt willen we de aandacht vestigen op het belang van openbaar toegankelijke AED’s, zodat in de toekomst minder mensen overlijden als gevolg van een hartstilstand."