AS Roma bereikt kwartfinale dankzij schitterende assist Strootman

AS Roma bereikt kwartfinale dankzij schitterende assist Strootman

13-03-2018 22:36
16

AS Roma heeft mede dankzij een uitblinkende Kevin Strootman de kwartfinale van de Champions League bereikt. De Romeinen waren thuis met 1-0 te sterk voor Shakhtar Donetsk. Dat was na de 1-2 nederlaag in Oekraïne net voldoende om door te gaan.

Na een weinig verheffende eerste helft, waarin Roma en Shakhtar weinig voor elkaar onder deden en geen van beide teams grote kansen kreeg, brak Strootman in de 52ste minuut de wedstrijd open. De Nederlander stuurde Edin Dzeko weg met een geweldige bal vanaf de middenlijn. De spits uit Bosnië-Herzegovina rondde beheerst af. Tien minuten later kon hij de score verdubbelen, maar op aangeven van Radja Nainggolan schoot Dzeko voorlangs.

Roma was in de tweede helft gevaarlijker dan de bezoekers, maar verzuimde het af te maken. Elf minuten voor tijd leek Dzeko alsnog op weg naar de 2-0, maar Ivan Ordets trok aan de noodrem. De verdediger kreeg een rode kaart en niet veel later volgde ook nog een opstootje nadat Facundo Ferreyra een ballenjongen een duw had gegeven.

Met tien tegen elf gaf Shakhtar de moed niet op. Het drong Roma terug, maar de ploeg van coach Eusebio Di Francesco hield stand en bereikte dankzij de eerste assist van Strootman dit seizoen de kwartfinale van de Champions League.