PSV-videoanalist had '3 tot 5 procent overlevingskans': Wat heb ik geluk gehad

PSV-videoanalist had '3 tot 5 procent overlevingskans': "Wat heb ik geluk gehad"

14-03-2018 06:48
11

PSV-videoanalist Wim Rip is door het oog van de naald gekropen tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen in december. De Wageningenaar zat op de tribune toen hij geveld werd door een hartstilstand, die hij slechts ternauwernood wist te overleven.

"Wat heb ik een geluk gehad. Ik kan me er niks van herinneren, omdat ik pas een paar dagen later ben bijgekomen", blikt Rip in gesprek met het Eindhovens Dagblad terug op het incident. De videoanalist mocht na een paar dagen de intensive care in Groningen verlaten, maar onthult dat het kantje boord was. "Ik had een overlevingskans van drie tot vijf procent."

Rip herstelt voorspoedig, maar neemt alle tijd voordat hij weer aan het werk gaat. "De planning is dat ik begin volgend seizoen weer aansluit bij PSV." De Eindhovenaren blijven hun videoanalist steunen, tot grote dankbaarheid van Rip. "De club heeft werkelijk alles opgelost, tot aan oppas voor de hond toe. Ik vind het heel bijzonder hoe iedereen zich voor mij heeft ingespannen, terwijl in topsport juist altijd de volgende wedstrijd centraal staat."

Lees ook: PSV-videoanalist herstelt voorspoedig: Van Ginkel reist af naar Wageningen