Chagrijnig en gefrustreerd door plek op PSV-bank: 'Baalde natuurlijk ontzettend'

Chagrijnig en gefrustreerd door plek op PSV-bank: 'Baalde natuurlijk ontzettend'

14-03-2018 09:28
35

Bart Ramselaar zat dit seizoen regelmatig op de bank bij PSV. Liefst elf keer liet trainer Phillip Cocu de 21-jarige middenvelder invallen. Aan het begin van het seizoen baalde de international behoorlijk van het feit dat hij geen vaste plek in de basis had. 

"Dat ik op de bank belandde, kwam voor mij onverwachts. Ik had in mijn ogen een goede voorbereiding gedraaid. Ik speelde tegen Osijek niet goed, maar ook niet heel slecht. Het leek voor mij meer een tactische keuze dan dat ik werd gewisseld omdat ik niet in vorm was", vertelt Ramselaar aan Voetbal International. 

"De trainer ging na de Europese uitschakeling anders spelen, met de punt naar voren en twee controleurs erachter. Ja, daarna begonnen we wedstrijden te winnen in de Eredivisie en was er geen reden het elftal te wijzigen", vervolgt hij. "In het begin baalde ik natuurlijk ontzettend. Dan was ik chagrijnig en reageerde ik dat af op mensen buiten het voetbal. Op de mensen met wie ik close ben."

"Dat is niet eerlijk en op een gegeven moment moet je de frustratie ook loslaten omdat je door moet. Het was pijnlijk, maar gelukkig heb ik in die periode wél kunnen spelen met Jong Oranje en kreeg ik toch redelijk wat minuten tijdens invalbeurten."