'De titel was al weg toen we aan de voorbereiding begonnen met Feyenoord'

'De titel was al weg toen we aan de voorbereiding begonnen met Feyenoord'

14-03-2018 11:48
49

Brad Jones had dit seizoen al snel in de gaten dat prolongatie van de landstitel met Feyenoord onhaalbaar was. De ervaren doelman vertelt dat in gesprek met Voetbal International. 

"De titel was al weg op het moment dat we aan de voorbereiding begonnen, simpelweg omdat de ploeg veranderde", aldus de goalie. "We verloren Eljero Elia, Dirk Kuyt, Rick Karsdorp en Terence Kongolo. Bijna de helft van het team."

"De vijf nieuwe jongens kwamen met de ambitie zich te willen bewijzen, ze stapten niet binnen als kampioenen. Dus dat maakt de situatie wel anders", vervolgt Jones, die sowieso een trend signaleert op de Nederlandse velden.

"Je ziet het vaker bij clubs, vooral in Nederland. Als ervaren, bepalende spelers vertrekken en andere, jongere jongens, komen ervoor terug, kost dat altijd tijd."

Nationale ploeg
Overigens kreeg Jones woensdag te horen dat hij definitief deel uitmaakt van de selectie van de nationale ploeg van Australië. Onder bondscoach Bert van Marwijk kan de voormalig keeper van Liverpool en NEC zijn eerste interland sinds 2014 gaan spelen.